Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορεί την αυθαιρεσία

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορεί την αυθαιρεσία

0

Από την φοιτητική οργάνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης, δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο σχετικά με την απόφαση για κατάληψη της πολυτεχνικής Σχολής.

Το κείμενο

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε θεατές σε έναν από τους μεγαλύτερους παραλογισμούς στην Πολυτεχνική Ξάνθης. Η Πολυτεχνική τέλεσε υπό κατάληψη χωρίς καμία απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Φοιτητών με αυθαίρετη και τραμπούκικη απόφαση των παρατάξεων της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ.

Όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης πραγματοποίησε την Γενική του Συνέλευση στις 31/10 και πήρε συγκεκριμένη πολιτική θέση. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου πλαισίου, αλλά και οποιουδήποτε πλαισίου Γενικής Συνέλευσης, πρέπει να υλοποιείται κατ’ ελάχιστο για 15 ημέρες με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών. Εξάλλου το ελάχιστο χρονικό αυτό περιθώριο δίνει και βαρύνουσα σημασία στο ρόλο της Γενικής Συνέλευσης που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του Συλλόγου Φοιτητών.

Οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ ασκώντας το καταστατικό τους δικαίωμα συνέλεξαν υπογραφές για να ξαναγίνει νέα Γενική Συνέλευση

Στο Δ. Σ. (που είναι και το εκτελεστικό όργανο του Συλλόγου Φοιτητών) που έγινε σης 6/11, και 5 ημέρες μετά την Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν αυτές οι υπογραφές και μαζί το αίτημα για νέα Γενική Συνέλευση. Το Δ.Σ. αποδεχόμενο το αίτημα για νέα Γ-Σ. αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την σημασία των Γενικών Συνελεύσεων σε αυτήν την έντονη πολιτικά απόφαση πήρε την απόφαση να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών την Τρίτη 14/11.

Το αποτέλεσμα: Τα ΕΑΑΚ και ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές σε συνέλευση την Τετάρτη 8/11 χωρίς καμία απόφαση Συλλόγου!! Με περισσό θράσος και χωρίς να σέβονται κανένα θεσμό της δημοκρατίας στην οποία συμμετέχουμε, κλείνουν την Πολυτεχνική Σχολή χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης αλλά αυταρχικά και τραμπούκικα!

Εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε απερίφραστα την κατάληψη της Πολυτεχνικής κάτω από αυτές τις συνθήκες (χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης) αλλά και καταδικάζουμε απερίφραστα την αυταρχική επιβολή θέσεων και απόψεων χωρίς κανένα σεβασμό στην αντίθετη γνώμη, όταν αυτή μάλιστα αποτελεί και πολιτική άποψη του Συλλόγου Φοιτητών.

Η δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση αλλά και η πραγματική έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου πλήττονται τρομερά από τέτοιου είδους αυθαίρετες και αυταρχικές συμπεριφορές που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων μέσα στο πανεπιστήμιο μέσα και έξω από αυτό.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΞΑΝΘΗΣ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημα…