Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

0

Η Τράπεζα Eurobank EFG πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Η τελετή αυτή είναι η 15η τελετή στο σύνολο των 32 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, στους κατά τόπους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα, που αντιπροσωπεύουν το πιο καταλυτικό  ζωντανό  μήνυμα προόδου της κοινωνίας μας. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωϊνά ή νυκτερινά.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της κάθε πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος, οι βουλευτές Καβάλας κ.κ. Σάββας Εμηνίδης και Δημήτριος Χριστοφυλογιάννης, ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο Δήμαρχος Ελευθερούπολης κ. Γιάννης Φιλόσογου, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Μηνάς Βλαστάρης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαυρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καβάλας κ.κ. Βασίλειος Λιόγκας και Νικόλαος Χαϊτας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας κ. Ζήσης Μαραγκουζούδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank που επενδύει σε έναν ευαίσθητο τομέα, όπως η Παιδεία και ευχήθηκε στα παιδιά να στεφθούν νικητές στο στίβο της ζωής.

Ο βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτριος Χριστοφυλογιάννης τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση τιμά τα παιδιά που κατάφεραν να επιτύχουν αλλά συγχρόνως θέτει νέους στόχους και ανεβάζει τον πήχη υψηλότερα για όλους. 

Ακολούθησε χαιρετισμός του βουλευτή Καβάλας κ. Σάββα Εμηνίδη ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους μαθητές για την επιτυχία τους και στην Τράπεζα για το κοινωνικό της πρόσωπο.

Ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής τόνισε ότι, οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο να σηματοδοτήσει την ξεχωριστή προσπάθεια, γίνεται αποδεκτή από όλους. Επίσης, συνεχάρη τους βραβευόμενους για την επιτυχία τους.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης συνεχάρη την Eurobank που με την πρωτοβουλία της αυτή, επενδύει στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, που είναι η νεολαία. Επίσης εξέφρασε τα συγχαρητήρια στους γονείς και τους δασκάλους και ευχήθηκε στους μαθητές ένα λαμπρό μέλλον.   

Τα βραβεία της Eurobank για τους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης έλαβαν οι εξής απόφοιτοι:

1. Ιωάννης Καλογερίδης από το Ενιαίο Λύκειο Κ. Νευροκόπου

2. Σωσάνα Καρφάκη από τις Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου

3. Βασιλική Ασημίνα από το Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου

4. Ειρήνη Γκουτιούδη από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας     

5. Ευδοκία Δρεμέτσικα από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Δράμας

6. Θωμάς Μοσχίδης από το Ενιαίο Λύκειο Δοξάτου

7. Μαρία Παπαΐωάννου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας

8. Αικατερίνη Τσεντεμεΐδου από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας

9. Δέσποινα Τσορέκη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας

10. Βασιλική Χαϊτίδου από το Ενιαίο Λύκειο Προσοτσάνης

11. Αναστασία Αραμπατζή από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Καβάλας

12. Κυριακή Καραπιπέρη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας

13. Ανδρέας Καρκαλάκης από το Ενιαίο Λύκειο Ελευθερούπολης

14. Ανθή Μηλιάδου από το Ενιαίο Λύκειο Κρηνιδών

15. Κων/να Μπρούσα από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας

16. Μαρία Παπαζούδη από το Ενιαίο Λύκειο Νικησιάνης

17. Ελευθέριος Πετρόπουλος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας

18. Αθηνά Χρυσοχοΐδου από το Ενιαίο Λύκειο Ποδοχωρίου

19. Δέσποινα Ζησιάδου από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας

20. Δημήτριος Καλλιοντζής από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας

21. Σοφία Λάππα από το Ενιαίο Λύκειο Ν.Περάμου

22. Ελευθέριος Σωτηρέλης από το Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο Καβάλας 

23. Ελένη Φίτσιου από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας

24. Μιχαήλ Φαναρίδης από το Ενιαίο Λύκειο Χρυσούπολης

25. Αικατερίνη Μπραστιανού από το Ενιαίο Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου

26. Σωτήριος Παπαδόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο Λιμένα Θάσου

27. Αλέξανδρος Αράπης από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης

28. Βασίλειος Γιάτσκος από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης

29. Μπέλλα Κουρζίδου από το Ενιαίο Λύκειο Αβδήρων

30. Ηλιάνα Παπαμάρκου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης

31. Μαρία Ιορδανίδου από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης

32. Δημήτριος Σακελλαρίδης από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λύση για το ναυπηγοεπισκευαστικό;

Θετικές αναμένονται να είναι οι εξελίξεις των επόμενων ημερών όσον αφορά την καταβολή του …