Επικίνδυνη …ψαριά

0

Επικίνδυνη ήταν η προχθεσινή … ψαριά και αιτία τραγικού ατυχήματος των δύο Αιγυπτίων αλιεργατών  του αλιευτικού, ιδιοκτησίας επαγγελματία από το Πόρτο Λάγος, αφού ανασύροντας τα δίκτυα τους ανέσυραν και…κρουστικό βλήμα το οποίο και εξερράγη με τραγικό επακόλουθο τον σοβαρό τραυματισμό του ενός – ακρωτηριασμός 2 δακτύλων του ποδιού – και τον ελαφρύτερο του άλλου, από το 7μελές συνολικά πλήρωμα του αλιευτικού που ψάρευε στα 5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μαρώνειας στη θέση «Ακρωτήρι Κουρού Σμουρλού», που αποτελεί και  μία από τις πιο πολυσύχναστες θέσεις για ψάρεμα.

Σοβαρός τραυματισμός Αιγυπτίου αλιεργάτη

 Άμεσα  -σύμφωνα με πληροφόρησής μας από το Λιμεναρχείο Λάγος το οποίο και διενεργεί την προανάκριση – ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο μέσω VGF και το αλιευτικό προσάραξε στο λιμάνι του Λάγος, όπου περίμενε ασθενοφόρο που μετέφερε τους τραυματισμένους στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας απ’ αυτό, η κατάσταση του Αιγυπτίου που έχασε τα δύο δάκτυλα του ποδιού του σταθεροποιείται, ενώ ο δεύτερος δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πως βρέθηκε το βλήμα εκεί

Ερωτήματα προκαλεί η παρουσία του βλήματος στο βυθό, καθώς επίσης και  αν τελικά είναι το …τελευταίο ή υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι υποθαλάσσιοι κίνδυνοι που καραδοκούν τους ψαράδες.  Για το λόγο αυτό ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού διενεργεί έρευνα. Εκφράζονται υπόνοιες ότι είτε είναι… κατάλοιπο παλαιότερων εποχών είτε  και νέο που… ξέμεινε από κάποιες ασκήσεις. Επίσης να σημειώσουμε ότι το τραγικό γεγονός είχε ξανασυμβεί τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή και αυτό σημαίνει ότι είναι επιβεβλημένη η διενέργεια έρευνας στο βυθό ώστε να εντοπιστούν  με ειδικά όργανα αν υπάρχουν κι άλλα βλήματα καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας των ψαράδων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Θαλασσιάς

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006, το ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ Θαλασσιάς. Τον…