Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Επί… τέλους η επέκταση του βιολογικού Ξάνθης

Επί… τέλους η επέκταση του βιολογικού Ξάνθης

0

Οι εκλογές πέραν του γεγονότος ότι αποτελούν μια ευκαιρία αναδιανομής αιρετών ρόλων αποτελούν κυρίως μια χρυσή ευκαιρία για τον πολίτη μέσα από την παράθεση των προγραμμάτων των υποψηφίων και κυρίως αυτών που κατείχαν την εξουσία να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας και τις παρεμβάσεις που έγιναν ή θα γίνουν σ’ αυτό το επίπεδο. Έτσι τώρα τέλειωσαν οι βαρύγδουπες μεγαλοστομίες και απέμεινε επιτακτική η ανάγκη λύσεων, η προσοχή μας στράφηκε στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο χρονίζει και όλο ακούμε για επέκτασή του και για εκσυγχρονισμό του όμως επί του πρακτέου δεν βλέπουμε εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Ξάνθης και ο εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχοντος είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα και είχε υπογραφεί από την υπουργό Υ.ΠΕ.ΧΩ. ΔΕ. Κα Βάσω Παπανδρέου λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές του 2004. Η είδηση αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Ε» (φύλλο Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2004 με τίτλο: «Επεκτείνεται ο Βιολογικός Ξάνθης»). Φτάσαμε στο 2006 και επί του θέματος ουδέν…Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε ακροθιγώς στο θέμα κατά την παρουσίαση του προγράμματος του: «Τα έργα της ΔΕΥΑΞ που γίνονται, με αυτά που αρχίζουν στο άμεσο μέλλον ξεπερνούν τα 11 Εκατομμύρια €, εκ των οποίων τα 6 για το νέο Βιολογικό καθαρισμό».

Έτσι απευθυνθήκαμε στον κ. Δήμαρχο προκειμένου να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα του βιολογικού, καθώς πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, άπτεται δε της προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Δήμαρχος ο βιολογικός της Ξάνθης… έπεσε θύμα των εκλογών του 2004, καθώς θεωρήθηκε από τον νέο υπουργό ΥΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Σουφλιά, προεκλογική ευνοϊκή μεταχείριση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις της κας Παπανδρέου: «Αρχίσαμε πάλι έναν αγώνα επανένταξης του έργου σε κάποιο πρόγραμμα και εντάχθηκε τελικά στο Ταμείο Συνοχής. Ήδη έγινε η πρώτη προκήρυξη στις αρχές της άνοιξης, έγιναν ενστάσεις από τους συμμετέχοντες, ακυρώθηκε  τελικά ο διαγωνισμός. Τον ξανακάναμε και τώρα είμαστε στη διαδικασία ανάθεσης του έργου από την επιτροπή που έχει συστήσει η ΔΕΥΑΞ» τονίζει ο δήμαρχος Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι ο καινούργιος βιολογικός είναι ουσιαστικά μια επέκταση του παλιού στο ίδιο σημείο (Εξοχή – Λεύκη) και θα λειτουργεί παράλληλα ή και ανεξάρτητα. Είναι έργο της ΔΕΥΑΞ προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ και είναι τρίτης γενιάς που σημαίνει σύγχρονες προδιαγραφές. Όπως σημείωσε ο κ. Δήμαρχος είναι στη διαδικασία της ανάθεσης, έχουν γίνει προκηρύξεις, διεθνείς διαγωνισμοί, προσφορές, αξιολογήσεις και η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος της. Ευελπιστούμε να μην έχουμε πρόωρες εθνικές εκλογές…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…