Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Έχουν δημοτικοί σύμβουλοι εμπορικές συναλλαγές με τον δήμο;

Έχουν δημοτικοί σύμβουλοι εμπορικές συναλλαγές με τον δήμο;

0

Μια πολύ σοβαρή ερώτηση απηύθυνε ο επικεφαλής του συνδυασμού Πολίτες για την Αλλαγή Χρίστος Πούλιος προς τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο Μιχ.Στυλιανίδη.

Μάλιστα η ερώτηση αυτή άπτεται του οικονομικού τομέα διαχείρισης και λειτουργίας του δήμου.

Η ερώτηση αφορά την οικονομική σχέση δημοτικών συμβούλων με τον δήμο, πράγμα που απαγορεύεται ρητά και μάλιστα αυτό ως ενέργεια αποτελεί αιτία έκπτωσης από το δημοτικό αξίωμα.

Ο κ.Πούλιος κατηγορεί τον νυν δήμαρχο ότι ενώ το γνώριζε αυτό το καθεστώς, το απέκρυπτε και το υπέθαλπτε.

Το κείμενο

Ερώτηση 2η στο Δήμαρχο Ξάνθης

Προς

Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι κοινό «μυστικό» πλέον, ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής σας, έχουν οικονομικές – εμπορικές συναλλαγές με το Δήμο Ξάνθης.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι – όπως καταλαβαίνεται – πολιτικά και ηθικά αντιδεοντολογικό, εμπίπτει δε στις περιπτώσεις ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.

Ρωτάμε ευθέως λοιπόν:

-Είναι αλήθεια ότι Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σας, προμηθεύουν το Δήμο ή παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο ή σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του Δήμου Ξάνθης;

-Και τι είστε διατεθειμένος εφόσον συνέβησαν τα παραπάνω να πράξετε κύριε Δήμαρχε;

-Θα παραπέμψετε τις περιπτώσεις αυτές, που είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε και συγκαλύπτετε, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, που είναι αρμόδιος από το νόμο για την εφαρμογή της πολιτικής εντιμότητας; 

Η πολιτική κύριε Δήμαρχε, πρέπει να είναι ανιδιοτελής, πρέπει να παρέχεται χωρίς ανταλλάγματα και πολύ περισσότερο η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι επάγγελμα ούτε μέσο επαγγελματικής ανέλιξης!

Οι πολίτες της Ξάνθης θα δώσουν τέλος σε παρόμοιες πρακτικές.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ» διασφαλίζουν τη διαφάνεια αυτό.

ΑΝΤΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΣΙΩΠΗ;

Για 5η συνεχή φορά, επαναλαμβάνουμε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ τόσο στον Δήμαρχο Ξάνθης όσο και στους υπόλοιπους επικεφαλείς των συνδυασμών που λαμβάνουν μέρος στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Δυστυχώς εκτός των κ.κ. Ανταμπούφη – Κολάρου και Σερδαζαδέ, ο κ. Στυλιανίδης δεν έχει απαντήσει και μάλλον αγνοεί την πρόσκληση για έναν διάλογο που θα ενημερώσει τους πολίτες για τα θέματα του Δήμου και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις συνειδητής ψήφου στις 15 Οκτωβρίου.

Προφανώς ο κ. Στυλιανίδης προτιμά ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο διάλογος θα αποκαλύψει ή θα επιβεβαιώσει την ανυπαρξία έργου και οράματος.

Εμείς λέμε ΤΟΛΜΗΣΤΕ κύριε Στυλιανίδη!

Γιατί όμοροι νομοί, όμοροι δήμοι τόλμησαν και επιχειρούν ενημέρωση των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς περιορισμούς, χωρίς μονολόγους!

Αναμένουμε, έστω και την τελευταία στιγμή αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Εμείς, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Γιατί ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ σημαίνει, ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Θα ιδιωτικοποιήσετε και την ΔΕΗ»;

Μια κάιρια ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης μαζί με τους βουλευτές Πιπεργ…