Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Διεύρυνε τη διαφορά της η Δ.Κ.Μ. έναντι της ΠΑΣΚ

Διεύρυνε τη διαφορά της η Δ.Κ.Μ. έναντι της ΠΑΣΚ

0

Η Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ήταν μέρα εκλογών για τους 720 μηχανικούς της Ξάνθης που είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ – Θράκης. Μεγάλη η προσέλευση των μηχανικών στα δύο εκλογικά κέντρα στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης που υποδηλώνει και το ενδιαφέρον τους για την εκλογή των εκπροσώπων τους στο θεσμικό τους φορέα. Φέτος μάλιστα υπήρχε μια καινοτομία στις εκλογές του ΤΕΕ πανελλαδικά.  

Ηλεκτρονικές εκλογές πανελλαδικά το ΤΕΕ

Ηλεκτρονικές ήταν οι εκλογές των μηχανικών και αυτό σημαίνει ότι η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Κάθε εκλογικό τμήμα ήταν οργανωμένο με σκάνερ, υπολογιστή τεχνικό υλικό για όλη αυτή τη διαδικασία.  Το ΤΕΕ έχει επενδύσει χρήμα σ’ αυτή την καινοτομία. Γεγονός είναι  όμως ότι παρότι …ηλεκτρονικές οι εκλογές των μηχανικών μέχρι στιγμής (που γράφεται το ρεπορτάζ) δεν έχουν βγει σε περιφερειακό επίπεδο  – παρά μόνο στην Ξάνθη – τα αποτελέσματα! Πιθανόν αυτή η «αστοχία» να οφείλεται στην πρώτη εφαρμογή του συστήματος…

Ο κ. Πλέσσιας που ήταν υποψήφιος με την ΠΑΣΚΕ μηχανικών και οποίος εξελέγη δήλωσε την μέρα των εκλογών: «Υπάρχει σημαντική συμμετοχή. Φέτος κάναμε μια προσέγγιση με τα δύο εκλογικά τμήματα που έχουμε στην Ξάνθη ώστε να έχουμε μια καλύτερη εξυπηρέτηση για τους συναδέλφους να μην υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής.

Θεωρώ ότι παρότι το εκλογικό μας σύστημα είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν ευνοεί πάντοτε τη σωστή αξιολόγηση πιστεύω ότι οι συνάδελφοι κινούνται στην κατεύθυνση να εκλέξουν αυτούς που θεωρούν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα».

Τα αποτελέσματα των εκλογών των Μηχανικών στην Ξάνθη

Ψήφοι    Έδρες

Δ.Κ.Μ. (Ν.Δ.)    219       9

ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ)             134       5

ΕΠΑΜ (ΣΥΝ)     54         2

Δ.Π.Κ.Μ. (ΚΚΕ)             14        

Σ.Μ.Θ. (εκπροσώπους μόνο στην Ξάνθη) 29         1

Α.Μ.Θ. (εκπροσώπους μόνο στην Ξάνθη) 36         1

Σημειώνεται ότι αυτά τα αποτελέσματα αφορούν μόνο την Ξάνθη και καθώς πρόκειται για ΤΕΕ – Θράκης τα αποτελέσματα είναι σε συνάρτηση με τους άλλους νομούς, όπως και οι έδρες. Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι η Δ.Κ.Μ. διεύρυνε τη διαφορά της έναντι στη ΠΑΣΚ από τις προηγούμενες εκλογές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Θαλασσιάς

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006, το ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ Θαλασσιάς. Τον…