Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Διετάχθη Ε.Δ.Ε. και ενημερώθηκε Εισαγγελέας και Αστυνομία

Διετάχθη Ε.Δ.Ε. και ενημερώθηκε Εισαγγελέας και Αστυνομία

0

Στην υπόθεση με τις πλαστές άδειες οδήγησης αναφέρεται ανακοίνωση της Νομαρχίας Ξάνθης καθώς επίσης και στις ενέργειες του νομάρχη από τη στιγμή που του προσκομίστηκε το φωτοαντίγραφο  της πλαστής άδειας. Σημειώνεται ότι ο Νομάρχης Ξάνθης διέταξε Ε.Δ.Ε.  και ενημέρωσε έγγραφα και προφορικά τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ξάνθης και την Αστυνομία.

Ενέργειες της Νομαρχίας Ξάνθης στην υπόθεση των πλαστών αδειών οδήγησης

«Με αφορμή δημοσιεύματα, μετά τον εντοπισμό από την Νομαρχία πλαστής άδειας οδήγησης, διευκρινίζονται τα εξής: Από επιδειχθείσα σε υπεύθυνους της Δ/νσης Μεταφορών της Νομαρχίας – από τρίτους και όχι τον φερόμενο ως κάτοχό της – άδεια οδήγησης της οποίας κρατήθηκε φωτοαντίγραφό της, μετά από έρευνα, με βάση αυτό, έγινε αντιληπτό ότι είναι πλαστή και κατασκευασμένη, ο δε φερόμενος ως κάτοχός της είχε απορριφθεί στις εξετάσεις από την Υπηρεσία.

Για το γεγονός ενημερώθηκε – στη συνέχεια –  ο Νομάρχης, στον οποίο προσκομίσθηκε το φωτοαντίγραφο με την διευκρίνιση ότι οι επιδείξαντες δεν παρέδιδαν την πρωτότυπη άδεια, που πάραυτα έδωσε εντολή για την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής έρευνας (στα πλαίσια της οποίας εξετάσθηκαν και οι επιδείξαντες – τρίτοι την άδεια που δεν την παρέδωσαν) και ταυτόχρονα (έγγραφα και προφορικά) ενημέρωσε τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ξάνθης. Επίσης ζήτησε, εγγράφως, άμεσα, από την Αστυνομία να διενεργήσει ελέγχους για την τυχόν ύπαρξη και άλλων τέτοιων πλαστών αδειών προσδιορίζοντας τα εμφανέστατα χαρακτηριστικά της πλαστότητας (πολύ μεγαλύτερες, ανορθόγραφες και διαφορετικού περιεχομένου σφραγίδες, άλλοι κωδικοί, λαθεμένοι χρόνοι, άλλες γραμματοσειρές κ.λ.π.).

Οι έρευνες συνεχίζονται από τα αρμόδια όργανα, τις  αρχές και την δικαιοσύνη που έχει το λόγο, ώστε να καταλογισθούν ευθύνες σε κάθε εμπλεκόμενο στην πλαστογράφηση της άδειας αυτής ή και άλλων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα επακόλουθα της βιοαιθανόλης για την ΕΒΖ

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» η ΕΒΖ με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για μετατροπή τω…