Βάσανα συμβασιούχων συνέχεια…

0

Στον «αέρα» συμβασιούχοι σε ΔΕΚΟ και υπουργεία. Σε περικοπές αιτήσεων συμβασιούχων προχωρούν τα υπηρεσιακά συμβούλια υπουργείων και ΔΕΚΟ, ευθυγραμμιζόμενα πλήρως με ης κυβερνητικές εντολές.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι σε ορισμένες ΔΕΚΟ και υπουργεία δεν έχει γίνει δεκτή ούτε μια αίτηση συμβασιούχου. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν η Ολυμπιακή, ο ΟΤΕ, η Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ, ο ΟΔΙΕ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κτλ.

Την τελική επιλογή των συμβασιούχων που θα μονιμοποmθούν θα κάνει το ΑΣΕΠ, στο οποίο ο κ. Παυλόπουλος έχει αναθέσει αυτή την αποστολή, προφανώς γιατί ο ίδιος αρνείται να αναλάβει το πολιτικό κόστος των επιλογών του.

Ωστόσο η ιστορία των συμβασιούχων φαίνεται ότι θα παιχθεί κυρίως στις δικαστικές αίθουσες.

Εκεί, θα καταφύγουν όσοι συμβασιούχοι δικαιωθoύν αλλά και όσοι μείνουν τελικά εκτός Δημοσίου. Οι πρώτοι θα διεκδικήσουν ης οφειλόμενες αποδοχές υπερημερίας για την προϋπηρεσία τους, ταυτόχρονα δε τα δώρα και τα επιδόματα προηγούμενων ετών. Οι δεύτεροι, όσοι δηλαδή δεν μονιμοποmθούν, θα επιχειρήσουν να ακυρώσουν τη σχετική διαδικασία, στηριζόμενοι στο πραγματικό γεγονός ότι μονιμοποιήσεις έγιναν καθ' υπέρβαση των σχετικών προθεσμιών του Π.Δ.

Περικοπή

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση του λιγότερου δυνατού αριθμού συμβασιούχων.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προετοιμάζει πιστώσεις για 19.000 συμβασιούχους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ομιλεί για 31.000 μovιμοποιήσεις, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) υπoστηρίζει ότι δεν θα μονιμοποιηθούν πάνω από 10.000 συμβασιούχοι. Συγκεκριμένα:

– ΕΡΤ: Κατατέθηκαν 1.794 αιτήσεις μονιμοποίησης. Απ' αυτές οι 1.338 πληρούν ης χρονικές προϋποθέσεις του Προεδρικού ΔΙατάγματος. Αναμένεται να γίνουν δεκτές 1.110-1.200 αιτήσεις. Σε θρίλερ εξελίσσεται η μονιμοποίηση δημοσιογράφων, μουσικών και παραγωγών, καθώς γίνεται «μεγάλο παιχνίδι» ως προς το «πάγιο και διαρκές» των αναγκών που καλύπτουν.

– ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος): Κατατέθηκαν 702 αιτήσεις συμβασιούχων που εργάζoνται πάνω από 15 έτη. Οι αιτήσεις έχουν χαρακτηριστεί στο σύνολό τους «αρνητικές» και δεν έχουν σταλεί, ακόμη, στο ΑΣΕΠ.

– ΟΤΕ: Έχουν υποβληθεί 1.600 αιτήσεις και καμία απ' αυτές δεν έχει χαρακτηριστεί «θετική».

– Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ: Κατατέθηκαν 3.500 αιτήσεις συμβασιούχων που εργάζoνται πάνω από10 χρόνια. Οι αιτήσεις δεν έχουν καν εξεταστεί, η εισήγηση γι΄ αυτές είναι στο σύνολό της αρνητική.

– Ολυμπιακή Αεροπορία: Υποβλήθηκαν περίπου 4.500 αιτήσεις, καμία δεν έγινε δεκτή.

– Υπ. Οικονομίας: Αίτηση μονιμοποίησης υπέβαλαν 70 καθαρίστριες του υπουργείου και 200 περίπου εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ. Το 82% των αιτήσεων εστάλησαν με θετική γνωμοδότηση στο ΑΣΕΠ, σης 6 Δεκεμβρίου.

– Υπ. Εθνικής Άμυνας: Κατατέθηκαν 29 αιτήσεις συμβασιούχων που εργάζονται πάνω από πέντε χρόνια. Έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ, συνοδευόμενες με αρνητική γνωμοδότηση.

– ΟΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων): Έχουν υποβληθεί περίπου300 αιτήσεις και στάλθηκαν στο ΑΣΕΠ. Όλες οι αιτήσεις έχουν την αρνητική εισήγηση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

– Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης: Κατατέθηκαν γύρω στις 500 αιτήσεις συμβασιούχων που εργάζονται στα υπουργεία για πάνω από 4 χρόνια. Οι αποφάσεις είναι όλες αρνητικές και δεν έχουν σταλεί ακόμη στο ΑΣΕΠ.

Εργατική Κατοικία

– ΟΕΚ (Εργατική Κατοικία): Υποβλήθηκαν 7 αιτήσεις συμβασιούχων με 10ετή υπηρεσία. Οι αποφάσεις είναι θετικές και στάλθηκαν στο ΑΣΕΠ.

– Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (δασοπυροσβέστες): Από τους 5.500 συμβασιούχους, έχουν υποβληθεί αιτήσεις από 200. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τηv τύχη των αιτήσεων.

– Δήμοι (για σχολικούς φύλακες): Υποβλήθηκαν 5.500 αιτήσεις, αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν θετική εισήγηση. Το βέβαιον είναι ότι oι δήμαρχοι Αθηναίων, Λαρίσης και Κοζάνης αρνούνται να προωθήσουν στο ΑΣΕΠ ης αιτήσεις αν δεν διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις.

– Υπ. Γεωργίας: Έχουν υποβληθεί 5.000 αιτήσεις συμβασιούχων που σε ορισμένες περιπτώσεις εργάζονται πάνω από 10 έτη. Οι αιτήσεις έχουν σε μεγάλο ποσοστό σταλεί στο ΑΣΕΠ, ωστόσο οι περισσότερες συνοδεύονται με αρνητική εισήγηση.

– ΟΤΕΚ (Τουριστική εκπαίδευση): Υποβλήθηκαν 150 αιτήσεις. Οι αποφάσεις έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ. Μόνο 35 αιτήσεις είναι θετικές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…