Το Εργατικό κέντρο Ξάνθης

0

Για τα προβλήματα στο ΙΚΑ Ξάνθης που ζητά να λυθούν. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΙΚΑ Ξάνθης, θίγει με σημερινή του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Όπως αναφέρει, έχει επισημανθεί πολλές φορές το γεγονός της απουσίας γιατρών πολλών ειδικοτήτων στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν οπό τις ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. :Ξάνθης και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν στις απαιτήσεις των περίπου εβδομήντα χιλιάδων ασφαλισμένων του Νομού, αλλά και των συνταξιούχων με άμεση συνέπεια να υφίστανται ατέλειωτη καθημερινή ταλαιπωρία.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει σοβαρή έλλειψη όχι μόνο διοικητικού προσωπικού, αλλά και lατρικού, πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως οδοντιάτρων. Ενώ τα οργανογράμματα προβλέπουν έξι oδovτιάτρoυς αυτή τη στιγμή προσφέρουν τις υπηρεσίες του στο Ι.Κ.Α. Ξάνθης μόνο τρεις εκ των οποίων μάλιστα ο ένας έχει πάρει τη θέση του ελεγκτή και κατά συνέπεια δεν εκτελεί τακτικά ιατρεία.

Επιπρόσθετο, υπάρχουν τρία πλήρως εξοπλισμένα Oδoντιατρεία που όμως εξαιτίας της έλλειψης ιατρών δεν λειτουργούν, παρά μόνο το ένα, με αποτέλεσμα η ελάχιστη διάρκεια αναμονής των ασθενών που επιθυμούν να επισκεφτούν το γιατρό της παραπάνω ειδικότητος φτάνει πολλές φορές και ξεπερνάει τις τριάντα ημέρες.

Γίνεται συνεπώς άμεση και επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚ.Α. Ξάνθης όχι μόνο με τους οδοντιάτρους που δεν επαρκούν, αλλά και με άλλες ιατρικές ειδικότητες η απουσία των οποίων δημιουργεί καινούρια προβλήματα που πολλοπλασιάζει τα ήδη υπάρχοντα. Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό έχουν αυξηθεί υπέρμετρα, λόγω αύξησης του

αριθμού των ασφαλισμένων της περιοχής μας λόγω του ότι μετακιινήθηκαν και άλλοι ασφαλισμένοι από άλλα ασφαλιστικό ταμεία στο Ι.Κ.Α.

Με βάση σχετικό έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Ι.Κ.Α. Ξάνθης στις Κεντρικές υπηρεσίες της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. για το οποίο μας κοινοποίησε, είναι απαραίτητη η πρόσληψη των παρακάτω ειδικοτήτων: 2 γυναικολόγων, 1 πνευμoνολόγων, 2 ορθοπεδικών, 2 χειρούργων, 2 παιδιάτρων, 2 ωτορινολαρυγγολόγων, 2 γαστρεvτερoλόγων, 1. δερματολόγου.

Αναμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τον ένα μήνα, προκειμένου να εξετάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Διαφορετικά θα προβούμε σε ενέργειες που σίγουρα δεν τιμούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ και θα δημοσιοποιήσουμε το θέμα στην τοπική κοινωνία μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…