Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

0

Χιόνι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απασχολούν διαρκώς…

Με εξήντα επτά θέματα στην ημερήσια διάταξή του, όλα υπηρεσιακού χαρακτήρα τα οποία και δέχτηκαν την ομόφωνη έγκριση του Σώματος, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν εκτός ημερησίας διάταξης. Θέματα τα οποία έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Φώτης Καραλίδης.

Πρώτο θέμα λοιπόν το οποίο έθιξε ο κ. Καραλίδης, ήταν αυτό της χιονόπτωσης πριν περίπου ένα μήνα.

Όπως είπε, από την χιονόπτωση, είχαμε το φαινόμενο του αποκλεισμού ακόμη και κεντρικών δρόμων της πόλης.

Η χιονόπτωση ήταν μικρή και όμως αποκλείστηκαν κεντρικά σημεία, ειδικότερα δε αυτά που οδηγούν προς το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης με αποτέλεσμα έως τις εννιά το πρωί οι δρόμοι ήταν κλειστοί και δεν υπήρχε καν πρόσβαση σ’ αυτό.

Έπειτα, ο δρόμος που οδηγεί στο 1ο Λύκειο προς την Χρύσα ήταν και αυτός κλειστός, αποδεικνύοντας όπως τόνισε ο κ. Καραλίδης ότι ο Δήμος Ξάνθης δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση.

«Προσωπικά δεν μπορώ να μη θεωρήσω έκτακτη κατάσταση διότι τουλάχιστον η ΕΜΥ ήταν πολύ συγκεκριμένη…φανταστείτε αν το χιόνι που έπεσε στον Έβρο έπεφτε και στην Ξάνθη, τότε θα ήμασταν μια πόλη η οποία έπρεπε να είναι αποκλεισμένη για δέκα ημέρες… και αυτό γιατί; Γιατί αν και όλο το βράδυ χιόνιζε, οι υπηρεσίες του Δήμου δεν φρόντισαν να έχουν αλάτι, ετοιμότητα αλλά και έγκυρη αντιμετώπιση πριν ο κόσμος βγει έξω για τις δουλειές του…».

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την Τροχαία, του τονίστηκε πως τις πρωινές ώρες, δεν μπορούσε η Υπηρεσία να επικοινωνήσει με τον Δήμο Ξάνθης.

«Αυτά είναι φαινόμενα ανεπίτρεπτα για έναν Δήμο…».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης τόνισε πως δεν υπήρξε πρόβλημα σε κανέναν δρόμο και πως όλες οι ενέργειες που ακολούθησαν οι υπάλληλοι του Δήμου, ήταν άμεσες.

Το αλάτι όπως είπε, δεν είναι λύση στην προκειμένη περίπτωση…

Μάλιστα ανέφερε πως σε δύο ώρες από την χιονόπτωση, όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί.

Στην συνέχεια, δεύτερο θέμα για το οποίο ζήτησε ενημέρωση ο κ. Καραλίδης, ήταν αυτό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο κ. Καραλίδης ζήτησε ενημέρωση για τις αρμοδιότητες, την λειτουργία της και την οργανόγραμμά της.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε πως το οργανόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε επεξεργασία.

Προς το παρόν, τόνισε πως ουσιαστικά Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει, τα άτομα που απασχολεί είναι υπάλληλοι της ΕΑΠΑΞ και έχουν αρμοδιότητα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ο κ. Καραλίδης στη συνέχεια ζήτησε ενημέρωση για το νέο δημοτικό κυνοκομείο αφού όπως είπε, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη, εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Αμπεριάδης, ο οποίος διετέλεσε αρμόδιος αντιδήμαρχος, τόνισε πως ο χώρος για το νέο δημοτικό κυνοκομείο υπάρχει ενώ προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει η περισυλλογή των αδέσποτων ενώ σε λίγο καιρό που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, θα ξεκινήσει και η διαδικασία περισυλλογής τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήταν ένα ακόμη θέμα του κ. Καραλίδη. Ο ίδιος ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων στον πεζόδρομο της Κονίτσης και όπως είπε, θα πρέπει οι υπηρεσίες να βρουν μια λύση αφού μόνο ως χώρος στάθμευσης χρησιμοποιείται.

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…