Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Κρυωνάς Σ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Κρυωνάς Σ.

0

ΣΕ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. Μεγάλη η συμμετοχή μικρών μαθητών από την πόλη μας που φοιτούν στο εργαστήρι ζωγραφικής «Κρυωνάς Σ.», σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς ζωγραφικής.

Η πρώτη συμμετοχή 55 παιδιών με ισάριθμα έργα, αφορά στο διαγωνισμό της UNESCO με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Τα έργα με θέμα ΄΄Πράσινες πόλεις΄΄ φιλοτεχνήθηκαν στο εργαστήριο και ήδη έχουν αποσταλεί στο γραφείο της UNESCO των Σερρών για την προώθησή τους στο παγκόσμιο κέντρο του διαγωνισμού στο Σαν Φραντζίσκο των Ην. Πολιτειών της Αμερικής.

Η δεύτερη συμμετοχή με 45 έργα αφορά στον 10ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό που οργάνωσε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΄΄ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ CELJE΄΄ της ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ και το περιοδικό Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με θέμα ΄΄ ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ ΄΄ ( still life ).

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή από την Ξάνθη – ίσως μοναδική για πόλη σε παγκόσμια κλίμακα – πέρα από την καλή διάθεση και τη συνδρομή του εργαστηρίου Κρυωνάς Σ. , δείχνει την αγάπη των παιδιών για την τέχνη και τον πολιτισμό , και φυσικά την αναγνώριση του καλού πολιτιστικού περιβάλλοντος που υπάρχει στην περιοχή μας.

Τέλος ,πρέπει να αναγνωρισθεί και να επαινεθεί η συμβολή των οικογενειών των παιδιών που τα ωθούν και τα ενθαρρύνουν για συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες.

Ευχόμαστε και καλές ..διακρίσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…