Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστας Γούναρης

Συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστας Γούναρης

0

Η πρώτη ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μετά τις πρόσφατες δικηγορικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών υπό την προεδρεία του Προέδρου του ΔΣΑ κ. Παξινού.

Στην πανηγυρική ολομέλεια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας καθώς και οι Πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως κοινή πρέπει να είναι η προσπάθεια για την απάλειψη των όποιων σκιών στο ευρύτερο πεδίο της Δικαιοσύνης, για την αποκάθαρση της Δικαιοσύνης από τα στοιχεία και τα κυκλώματα που διασύρουν το κύρος της στη συνείδηση των πολιτών.

Μάλιστα ο Υπουργός, κάλεσε δια των εκπροσώπων τους, τους δικηγόρους της χώρας να συνεργαστούν με την πολιτεία, να συνεργαστούν με την δικαστική ηγεσία, προκειμένου να αποβληθούν από τους κόλπους του δικηγορικού λειτουργήματος τα στοιχεία εκείνα που θέλουν να βλέπουν την απονομή του δικαίου ως παζάρι άνομης συναλλαγής.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κώστας Γούναρης ο οποίος παρευρέθηκε στην ολομέλεια τόνισε μιλώντας στο «Ε» δήλωσε πως την ολομέλεια απασχόλησε κυρίως η ενημέρωση πάνω στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και η εκλογή της 13μελούς Συντονιστικής Επιτροπής.

Η ολομέλεια των προέδρων κάθε περιοχής εκλέγει την Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από τους Προέδρους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και από δέκα ακόμη προέδρους που εκλέγονται από την Ολομέλεια οι οποίοι αποτελούν την Συντονιστική Επιτροπή και έχουν την ευθύνη των δικηγορικών θεμάτων.

Άλλωστε το Ανώτατο όργανο των Δικηγορικών Συλλόγων όπως τόνισε ο κ. Γούναρης είναι η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ένα θέμα ήταν λοιπόν η εκλογή της Συντονιστικής Επιτροπής και το δεύτερο που απασχόλησε όπως μας είπε, ήταν η ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα.

Από την μεριά του προέδρου της Ολομέλειας κ. Παξινού έγινε μια ενημέρωση για το θέμα της κάθαρσης στη Δικαιοσύνη και ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και κατά το παρελθόν επανειλημμένα έθεσαν το θέμα αυτό διεκδικώντας έναν ισότιμο ρόλο ως συμμέτοχοι στην απονομή της Δικαιοσύνης.

«Δυστυχώς, πολλές φορές δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις τους και έπρεπε να φτάσουμε τώρα…όταν πια έγινε το πρόβλημα τόσο οξύ να προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Σε κάθε περίπτωση οι Δικηγορικοί Σύλλογοι είναι στο πλευρό και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στο θέμα της κάθαρσης και θα προσπαθήσουν όσο εξαρτάται από αυτούς αυτή η κάθαρση να είναι και ουσιαστική και βαθιά» επισήμανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Εξίσου σημαντικό θέμα που αφορά στους δικηγόρους όπως τόνισε είναι η δέσμευση του Υφυπουργού Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει επιβολή φόρου προστιθέμενης αξίας στις υπηρεσίες που παρέχουν οι δικηγόροι χωρίς να υπάρχει τέτοια σκέψη στην πρόθεση της Κυβέρνησης.

Οι επόμενες ολομέλειες που θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα σύμφωνα με τον κ. Γούναρη θα ασχοληθούν εκτενώς με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Δικηγόρων.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο συμβολισμός της μέρας των Θεοφανίων και η «κίνηση αλληλεγγύης»

Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι των Αβδήρων. Μια ηλιόλουστη μέρα, η Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, πρ…