Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Στην Ξάνθη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος

Στην Ξάνθη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος

0

Τα στρατόπεδα της ζώνης ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον νομό Ξάνθης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος συνοδευόμενος από τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός έφτασε στο Στρατηγείο του Σώματος στο Στρατόπεδο «Αποστολίδη» στις δέκα περίπου το πρωί όπου αμέσως ακολούθησε κλειστή ενημέρωση για το Δ’ Σώμα Στρατού από τον Στρατηγό Διοικητή κ. Καραβά και τους επιτελείς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως όλοι οι Θρακιώτες θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι αλλά και ασφαλείς από την έντονη παρουσία του Σώματος στην περιοχή.

«Ήρθαμε εδώ στο Δ’ Σώμα Στρατού, για μια ενημέρωση επί της αποστολής του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του και γενικότερα την κατάσταση την οποία επικρατεί εδώ και οφείλω να πω ότι νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και τιμή που βρισκόμαστε στο Δ’ Σώμα Στρατού, δεδομένου ότι μετά από την ενημέρωση κατανοήσαμε ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι υπερήφανοι, να νιώθουν ασφαλείς, γιατί εδώ, τα στελέχη από τον Στρατηγό μέχρι τον τελευταίο βαθμό είναι αφοσιωμένοι στην αποστολή τους, είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι για την αποστολή τους, για τα καθήκοντά τους, και κυρίως, πάνω απ’ όλα έχουν συνειδητοποιήσει την τεράστια ευθύνη την οποία φέρουν στην πλάτη τους.

Και με δεδομένο αυτό, εμείς τους συγχαίρουμε, τους στηρίζουμε, είμαστε κοντά τους και στηρίζουμε πάντοτε τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τα μέσα που πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Εμείς τους στηρίζουμε και θα είμαστε πάντοτε κοντά τους».

Ερωτηθείς ο Υπουργός για την συνάντηση που είχε πριν δύο ημέρες με τους δύο βουλευτές του νομού μας κ.κ. Κοντό και Τσαλίδη, τόνισε πως οι δύο βουλευτές επανειλημμένα επισκέπτονται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ζητήσουν αυτά που πρέπει για τον νομό Ξάνθης.

Μάλιστα το Υπουργείο έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις όσον αφορά στον νομό.

Η Κυβέρνηση επισήμανε ο Υπουργός, δεν σταμάτησε ποτέ την επαφή με την περιφέρεια και με τους πολίτες όλης της περιφέρειας.

Όπως είπε μάλιστα, δεν θα μπορούσε να έρθει στέλεχος της Κυβέρνησης εδώ και να μην έρθει σε επαφή με την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και τους πολίτες του νομού.

«Είμαστε κοντά, είμαστε εδώ, η Κυβέρνηση έχει σχέδιο αποκέντρωσης και αυτό το σχέδιο είναι και η πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσον αφορά την διάθεση των στρατοπέδων τα οποία εγκαταλείπει με το νέο πρόγραμμα της αναδιοργάνωσης στην διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τον σχετικό νόμο ο οποίος προβλέπει πως γίνεται αυτή η διάθεση. Εξάλλου, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη, φάνηκε τελευταία και στον Έβρο αλλά ξεπερνάει και τα όρια της επικράτειας. Να υπενθυμίσω και την ανθρωπιστική υποστήριξη που έδειξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, στους πληγέντες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Επομένως οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν ισχυρό κοινωνικό έργο γι’ αυτό εξάλλου και οι δεσμοί των Τοπικών κοινωνιών με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι όχι μόνο παραδοσιακοί και ιστορικοί. Είναι ισχυροί λόγω της πραγματικότητας η οποία τους συνδέει».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανασυντάσσουν… τις δυνάμεις τους τα Δημόσια ΙΕΚ

Θόρυβος από δημοσιεύματα για μη προκήρυξη νέων τμημάτων από τον ΟΕΕΚ για το εαρινό εξάμηνο…