Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σταμάτησαν οι εργασίες στο κτήριο των ΔΟΥ

Σταμάτησαν οι εργασίες στο κτήριο των ΔΟΥ

0

Διορία είκοσι πέντε ημερών στον εργολάβο έδωσε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Αναγκαία η περαίωσή του για πολίτες και υπαλλήλους. Ακόμη δεν ξεκίνησε και αναγκαστικά σταμάτησε…Πρόκειται για το κτήριο που αναμένεται να στεγάσει τις δύο Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της πόλης μας, μαζί, στην οδό Μεσολογγίου.

Το κτήριο αυτό, ως γνωστό, ήταν εγκαταλειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια…και η απόφαση που ελήφθη από το Υπουργείο Οικονομικών για να στεγάσει μαζί τις Υπηρεσίες της Εφορίας, έδωσε χαρά τόσο στους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ευκολότερα αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των αποστάσεων και από την άλλη και τους υπαλλήλους, αφού οι χώροι που τώρα εργάζονται, δεν είναι οι ιδανικότεροι…

Δυστυχώς όπως είπε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ξάνθης κ. Βασίλειος Αντωνίου, το έργο αυτό σταμάτησε και πάλι…

Ο λόγος; Ο εργολάβος της Τεχνικής Εταιρεία της Ορεστιάδας που ανέλαβε την περαίωσή του, δεν πλήρωσε τους εργαζόμενούς του, με αποτέλεσμα η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου που έχει και την επίβλεψη του έργου, να του στείλει έγγραφο καλώντας τον μέσα σε είκοσι πέντε ημέρες να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν, έτσι ώστε τελικά να υλοποιηθεί.

Αυτό το διάστημα δεν πέρασε ακόμη όπως μας είπε ο κ. Αντωνίου αλλά αν δεν ανταποκριθεί ο εργολάβος, στο έργο θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου θα αναθέσει συνεπώς, τις εργασίες περαίωσης σε άλλον εργολάβο έτσι ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Αντωνίου, σε περίπτωση που μια εργολαβία κηρύσσεται έκπτωτη, η Κτηματική Εταιρεία μπορεί να δώσει με απευθείας ανάθεση το έργο σε άλλον εργολάβο για να τελειώσει το κτήριο.

Οι εργασίες στο κτήριο της Οδού Μεσολογγίου σταμάτησαν την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Από τότε δεν έγινε καμία ενέργεια και το έργο δεν παρουσιάζει καμία εικόνα βελτίωσης.

Αυτό που εύχεται ο κ. Αντωνίου, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες είναι να ολοκληρωθεί επιτέλους το κτήριο και να παραδοθεί προς χρήση γιατί η κατάσταση των κτηρίων όπου τώρα στεγάζονται οι δύο Υπηρεσίες, είναι απαράδεκτες.

Και φυσικά αυτή η ελπίδα, δεν αφορά μόνο στους εργαζομένους στις δύο Εφορίες της Ξάνθης αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νομού, οι οποίοι για να εξυπηρετηθούν από την μια υπηρεσία στην άλλη, πρέπει να διανύσουν μια καθόλου ευκαταφρόνητη απόσταση, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…