Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σήμερα ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

0

Γ. Χουλιάρας: «Έκλεισε ο κύκλος, ανοίγει ένας νέος…»

Με την συμμετοχή πενήντα συνέδρων από τον νομό Ξάνθης, ξεκινάει σήμερα 3 Μαρτίου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ένα συνέδριο που τα τελικά του αποτελέσματα θα πρέπει να σηματοδοτήσουν την νέα αρχή…

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Γιώργος Χουλιάρας, το χαρακτήρισε ως ένα συνέδριο που θα χαράξει αποτελεσματικά τη νέα στρατηγική του Κινήματος.

«Έκλεισε ένας κύκλος που σφραγίστηκε με το τεράστιο θετικό έργο του ΠΑΣΟΚ με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Αυτός ο κύκλος που έκλεισε έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει ένας νέος ο οποίος ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή με το συνέδριό μας.

Για την κοινωνία μας πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει πάρα πολύ γιατί είναι ένα συνέδριο πολιτικής που θα χαράξει δημιουργικά την νέα πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να πούμε πως υπάρχει μια επιταχυνόμενη φθορά του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του καθώς και το γεγονός πως έχει αναδειχθεί η πλήρης πολιτική αναποφασιστικότητα και το στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας και είναι επόμενο πως όλα αυτά αυξάνουν τις δικές μας ιδεολογικές, κοινωνικές και πολιτικές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ».

Το πρώτο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει το κόμμα από αυτό το συνέδριο, επισήμανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, είναι όχι μόνο η μορφή της ανάμνησης και των πεπραγμένων των κυβερνήσεών του αλλά η μορφή μιας σημερινή μαχητικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που ετοιμάζει την νέα κυβερνητική περίοδο του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο λοιπόν στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ με βάση κάποιες αρχές και σταθερές αξίες.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δείξει την αυθεντικότητά του μέσα από το συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν ένα κίνημα ριζοσπαστισμού, εθνικού, κοινωνικού και πολιτικού ριζοσπαστισμού, ήταν δηλαδή ένα λαϊκό κίνημα και η λαϊκότητα είναι μια έννοια και μια αξία που θα πρέπει να επανέλθει.

Σήμερα, σ’ αυτό το συνέδριο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και ποιοι είναι αυτοί η μη προνομιούχοι του 2005 που σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη νέα διαστρωμάτωση, τις αλλαγές που εμείς οι ίδιοι επιφέραμε και τις νέες ανισότητες που έχουν δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία αυτές οι αλλαγές».

Πρέπει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ όπως τόνισε, μαζί με όλα αυτά, να είναι εμφανώς αυτό που ήταν πάντα. Δηλαδή ένα Κίνημα κατά των ανισοτήτων, ένα κίνημα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, ένα κίνημα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ένα κίνημα παιδείας και πολιτισμού. Δηλαδή ένα κίνημα αξιών που πρέπει συνεχώς να κατακτά τις έννοιες και τις λέξεις που του ανήκουν ιστορικά, ηθικά και ιδεολογικά στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

«Θεωρώ λοιπόν πως μέσα από αυτό το συνέδριο, ολοκληρώνεται σε μια πρώτη φάση η οργανωτική και ιδεολογική συγκρότηση του κινήματος και από εκεί και πέρα, με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έπονται για την ανάδειξη της νέας πολιτικής ηγεσίας αλλά και περιφερειακά των τοπικών οργάνων, ότι το ΠΑΣΟΚ με σηκωμένη τη σημαία και με βάση αυτές τις αρχές και στόχους που θα ξεκαθαρίσει το συνέδριο, οδεύει εντός και εκτός Βουλής στους καινούργιους αγώνες και αποτελεί και εγγύηση για τα κεκτημένα μέχρι σήμερα αλλά και εναλλακτική λύση γι’ αυτά που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σύντομα έτσι ώστε να το εμπιστευθεί ο λαός και να είναι έτοιμο να κυβερνήσει».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…