Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σημαντικές οι εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον νομό Ξάνθης

Σημαντικές οι εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον νομό Ξάνθης

0

Στις δώδεκα περίπου το μεσημέρι, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, έφθασε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης όπου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση και λίγο πριν αναχωρήσει για το Στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης, ο Υπουργός εξήγγειλε τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούν τον νομό Ξάνθης.

Μάλιστα όπως ανέφερε, με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις επιμέρους αλλαγές στην δομή και την οργάνωση μονάδων και Σχηματισμών, το Υπουργείο αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό και έλεγχο των Μονάδων των παραμεθόριων περιοχών για επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους.

Η προσπάθεια αυτή εστιάζεται κυρίως στην ασφάλεια των συνόρων, στην καλύτερη συντήρηση- αξιοποίηση του υλικού και την επίτευξη συνθηκών ρεαλιστικής και αποδοτικής εκπαίδευσης του προσωπικού, κυρίως των νεοσυλλέκτων, χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση στη διάθεση προσωπικού, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας των πολιτών.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την Ξάνθη

Οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν στον νομό Ξάνθης, είχαν γίνει ήδη γνωστές δύο ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού, με τον Υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Βουλευτή κ. Φίλιππο Τσαλίδη.

Οι εξαγγελίες λοιπόν, όπως παρουσιάστηκαν στις τοπικές αρχές της Ξάνθης είναι οι εξής:

Επιβεβαίωση της πρόθεσης της Κυβέρνησης για την κατασκευή των τορπιλών βαρέως τύπου των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στην Ελληνική Βιομηχανία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ SUNLIGHT» στο Όλβιο Ξάνθης.

Έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος λειτουργίας του θεσμού των ΕΦΥΕΣ, για την περιοχή, για ένα χρόνο στην Επαρχία Αλεξανδρούπολης, με την πρόσληψη ανδρών έως 35 και 40 ετών, για οπλίτες και αξιωματικούς αντίστοιχα, που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή. Θα αμείβονται με το μισθό του ομοιόβαθμου μόνιμου συναδέλφου, με αντίστοιχη ασφάλιση, για το διάστημα που θα υπηρετούν. Έχει ήδη δοθεί έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού με 1.100 άνδρες εντός του 2005 και 2200 άνδρες για το 2006, σε ακριτικές περιοχές και εντός του Απριλίου 2005 ψηφίζεται ο σχετικός νόμος.

Επέκταση του θεσμού των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦΥΕΣ) σε όλη την Θράκη, μετά την πιλοτική εφαρμογή του το 2005 στην Επαρχία Αλεξανδρούπολης και την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Στο θεσμό θα συμμετέχουν με τις ίδιες προϋποθέσεις όλοι οι τοπικά διαμένοντες Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Πρόσληψη 41 Εθνοφυλάκων για τις ανάγκες των Σχηματισμών που εδρεύουν στους νομούς Ξάνθης – Δράμας. Το μέτρο αυτό εκτός από την οικονομική ενίσχυση των συμμετεχόντων, ευνοεί την ανάπτυξη και διατήρηση των δεσμών του ενεργού Στρατού με τους κατοίκους της περιοχής και τη συντήρηση της στρατιωτικής αγωγής και της ετοιμότητας τους.

Μετάπτωση του 557 Τάγματος Πεζικού (Σταυρούπολη Ξάνθης) από Τάγμα Πεζικού Χαμηλής Ετοιμότητας (ΧΕ), δυνάμεως 25 ατόμων, σε ημιενεργό Τάγμα Πεζικού (ΚΕΝ – ΛΥΒ) δυνάμεως 85 ατόμων και η λειτουργία του ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) δυναμικότητας 300 Νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) Οπλιτών (όπως ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί από το Φεβ 2005 με τη 2005 Ά ΕΣΣΟ), με προοπτική αυξήσεως της δυναμικότητας του σε 350 Ν/Σ Οπλίτες.

Διάθεση 155.000 ΕΥΡΩ για κτιριακές υποδομές στο Στρατόπεδο «ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ» στη Σταυρούπολη Ξάνθης, προκειμένου να λειτουργήσει το ΚΕΝ (557 ΤΠ).

Λειτουργία, εντός του έτους, τριών (3) νηπιακών σταθμών στην περιοχή της Θράκης, σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, με επιδίωξη λειτουργίας σε μεταγενέστερο χρόνο στις Φρουρές Ορεστιάδας, Κομοτηνής και Ξάνθης.

Παραχώρηση έκτασης 1.000 τ.μ του Στρατοπέδου «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» Ξάνθης στην ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθωρίου, για ανέγερση Ιερού Ναού. Εξετάζεται αίτημα για την παραχώρηση επιπλέον 1.500 τ.μ για τον ίδιο σκοπό.

Ένταξη Στρατοπέδου «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» έκτασης 118 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στον πίνακα των προς αποδέσμευση Στρατοπέδων, για αξιοποίηση μέσω ΥΑΜΣ, σύμφωνα με το Ν.2745/99.

Άμεση αναβάθμιση των υπαρχόντων πέντε (5) διαμερισμάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) και 2 Υπαξιωματικών (ΣΟΜΥ) στη Σταυρούπολη, τα οποία εξυπηρετούν ελάχιστες ανάγκες των στελεχών του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ). Επιπρόσθετα, λόγω των αυξημένων αναγκών που προέκυψαν από την πρόσφατη επαναλειτουργία του ΚΕΝ, προγραμματίζεται η κατασκευή επιπλέον διαμερισμάτων.

Μεταστάθμευση του 100 Λόχου Ψυχολογικών επιχειρήσεων από τη Λάρισα στην Ξάνθη (Στρατόπεδο Στεφανίδη).

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…