Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ για έκτη συνεχή χρονιά στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ για έκτη συνεχή χρονιά στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

0

Εν πλήρη τάξη, όπως αρμόζει στα δημοκρατικά ιδεώδη των φοιτητών και στο φιλικό κλίμα που επικρατεί στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης …αν και λίγο θορυβώδικες, όπως άλλωστε αρμόζει στα 20 τους χρόνια, διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη, 13 Απριλίου. Μετά από το έντονο προεκλογικό κλίμα, όπου όλες οι παρατάξεις προσπαθούσαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών, ενημερώνοντας δια των εκπροσώπων τους, για τις προτάσεις τους. αναφορικά με θέματα που τους απασχολούν, ήλθε η ώρα της κάλπης η οποία έδειξε στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.

Κάλπη της ΕΦΕΕ

ΠΑΣΠ 604

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 441

Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι 256

ΚΚΣ – Πανσπουδαστική 203

Λευκά 30

Άκυρα 69

Σύνολο ψηφισάντων 1604

Κάλπη του Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΑΣΠ 603

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 379

Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι 289

ΚΚΣ – Πανσπουδαστική 253

Λευκά 22

Άκυρα 56

Τα αποτελέσματα που είναι αναγνωρισμένα απ’ όλες τις παρατάξεις, αναδεικνύουν πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ για έκτη συνεχή χρονιά στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Το γεγονός αυτό και η αύξηση των ψήφων από τις περσινές εκλογές στην ΠΑΣΠ, δείχνει την ανοδική τάση της παράταξης. Αυτό το αποδίδουν οι φοιτητές της ΠΑΣΠ στην «πολύ καλή δουλειά που γίνεται σ’ όλα τα έτη» και «στο μεγάλο συνδικαλιστικό έργο σ’ όλους τους φοιτητές πέρα από κομματική προέλευση και προτίμηση», η οποία φαίνεται ότι εκτιμάται από τους φοιτητές την ημέρα των εκλογών.

Όπως και στις προτάσεις της, που συνοψίζονται «στη διατήρηση και στην ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη στήριξη των πρωτοβουλιών που οδηγούν σ’ ένα ανταγωνιστικό δημόσιο πανεπιστήμιο που παρέχει ποιοτικούς τίτλους στους αποφοίτους του, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προβάλλει η αγορά εργασίας στις μέρες μας.»

Σε πανελλαδικό επίπεδο σημειώνεται αύξηση συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές κατά 7%, διατήρηση της ΔΑΠ στην πρώτη θέση και αύξηση του ποσοστού της ΠΑΣΠ στην περιφέρεια, στοιχεία που προκύπτουν από τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που δίνουν οι παρατάξεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…