ΠΑΣΟΚ εν δράσει…

0

Λοβέρδος: «Δεξιά…αδέξια η κυβέρνηση». Ο νομός κέρδισε τα εύσημα του Προέδρου για τον επιτυχημένο προσυνεδριακό διάλογο. Στο γενικότερο πλαίσιο της επιχειρούμενης «ανασύνταξης των δυνάμεων», με ζητούμενο την απόκτηση μιας πολιτικής φυσιογνωμίας ικανής να επιφέρει την επανάκτηση της κοινωνικής αποδοχής, το ΠΑΣΟΚ οδεύει στο συνέδριο του μετά τις διαδικασίες διαλόγου, που οδήγησαν σε ένα γενικό πλαίσιο – σηματοδότη, για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Το θέμα ανασυγκρότηση – συνέδριο – διαδικασίες, συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου την Παρασκευή 28/1 στις 8μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, παρουσία των μελών και φίλων του κόμματος με επίσημο προσκεκλημένο τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό εξωτερικών κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είναι συντονιστής της ομάδας πιστοποίησης διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ.

«Η ξεκούρδιστη ορχήστρα…»

«Η προσπάθεια συνεχίζεται ενωτικά μέσα από μια συγκροτημένη διαδικασία εντός και εκτός βουλής με διαμόρφωση θέσεων για να μπορέσουμε σαν εναλλακτική λύση και σαν εγγυητές απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία παραπαίει – σαν μια ξεκούρδιστη ορχήστρα – με μια αδυναμία να ανταποκριθεί στην επίλυση των προβλημάτων, με μια κατάσταση η οποία συνεχίζεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό από την ΝΔ, δεδομένα τα οποία έχουν ως συνέπεια τη μείωση της απασχόλησης την ακρίβεια, το αλαλούμ με τις κινητοποιήσεις. Πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να διασφαλίσει τις μέχρι σήμερα κοινωνικές κατακτήσεις, αλλά και να αποτελέσει την εναλλακτική λύση», η ενδιαφέρουσα άποψη του γραμματέα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χουλιάρα, με την οποία αποδίδονται τα επίχειρα στην ΝΔ για την οκτάχρονη διακυβέρνησή της, ενώ αυτή κρίνεται ως μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό , ένα άθυρμα, μια ξεκούρδιστη ορχήστρα…γεγονός που επισπεύδει τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για την παρουσίασης του, ως εναλλακτική λύση.

Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων των υποψήφιων συνέδρων, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές των συνέδρων.

Επίσης σύμφωνα με την εκφρασμένη άποψη και του κ. Μπεγλίτη επικεφαλής του κλιμακίου για τον προσυνεδριακό διάλογο στο νομό και του Χουλιάρα, αλλά και του κ. Λοβέρδου ο νομός μας πρωτοστάτησε από άποψη συμμετοχής στις διαδικασίες – 300 νέα μέλη – αλλά και περιεχομένου προτάσεων, αποτελεσματικότητας και έγκαιρης αποστολής των καταγεγραμμένων θέσεων και απόψεων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες: «Η Ξάνθη κέρδισε τον έπαινο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου».

Τη διοργάνωση ημερίδων με θεματική τους μετανάστες και το περιβάλλον, καθώς και με την απασχόληση και την εκπαίδευση ανακοίνωσε ο κ. Χουλιάρας που θα γίνουν άμεσα στο νομό.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην μεγάλη συντεταγμένη προσπάθεια που επιτελείται από όλα τα μέλη, φίλοι στελέχη, οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία του ανοιχτού κόμματος: «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, ελκυστικό για τους πολίτες ένα ΠΑΣΟΚ που να μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη φάση της δεξιάς…αδέξιας κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό των διαδικασιών θα συνεργαστούμε με ότι δυνάμεις έχουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την πολύ δύσκολη περίσταση στην οποία βρίσκεται».

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες που είναι τομέας ευθύνης του, τόνισε ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, ενώ σ’ ότι αφορά τις θέσεις είναι όλες καταγεγραμμένες: «…με έκπληξη θα δουν όλοι σύντροφοι ότι έχουν καταγραφεί όλες οι απόψεις και κανενός η άποψη δεν πήγε στράφι…Από την Ξάνθη υπάρχει μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν τοπικά θέματα, όπως το πρόβλημα της «Καπνικής» και των Συνεταιριστικών, τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα κάνουν μεγαλύτερα «τα βάρη και οι οφειλές του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους εργαζόμενους είναι πολύ μεγάλα», ενώ συμπλήρωσε ο βουλευτής κ. Σγουρίδης: « Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα κοντά στους εργαζόμενους και θα παραμένει…».

Το δια ταύτα του κ. Λοβέρδου: «Η μάχη αυτή του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό…αυτή η δεξιά παρένθεση θα περάσει…εμείς έχουμε και πρόγραμμα και σχεδιασμό γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του Γηροκομείου Ξάνθης

Από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Πολύτιμη η συμβολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.…