Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Όλες οι ημερομηνίες μέχρι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Όλες οι ημερομηνίες μέχρι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

0

Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής, υποψήφιοι, τρόπος ψηφοφορίας. Μετά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις που έγιναν του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, αλλά και προφορικά από διάφορα τοπικά και κεντρικά θεσμικά όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις διάφορες συγκεντρώσεις , γνωστοποιείται και πάλι στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος ότι:

1. Το 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3-3-2005.

2. Οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων θα γίνουν στο Ν. Ξάνθης σε εκλογικά τμήματα που θα συγκροτηθούν στους δήμους Ξάνθης, Τοπείρου, Βιστονίδας , Αβδήρων, Σταυρούπολης και Μύκης (σε χώρους που θα γνωστοποιηθούν με επόμενη ανακοίνωση), στις 20-2-05, ημέρα Κυριακή. Η ψηφοφορία, ενώπιον τριμελών ή πενταμελών Εφορευτικών Επιτροπών που θα ορισθούν από το κλιμάκιο του ΕΣΥΑΝ σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Τα ψηφοδέλτια συγκροτούνται από υποψήφιους που είναι γραμμένοι στις οργανώσεις αυτές των περιοχών.

3. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν όσοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΠΑΣΟΚ τακτοποιήθηκαν οικονομικά και καταθέσουν αυτοπρόσωπα αίτηση υποψηφιότητας έως τις 8 μ.μ. της 12/2/2005 ημέρα Σάββατο.

Η αίτηση υποβάλλεται στην οργάνωση που έγινε η οικονομική τακτοποίηση. Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται: στους Γραμματείς και τις Συντονιστικές Επιτροπές των κατά τόπους οργανώσεων, σε ώρες και στο χώρο που εκείνοι με ευθύνη τους θα ορίσουν. Επίσης στο Γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, μέχρι τη παραπάνω ημεροχρονολογία, κατά μεν τις καθημερινές ημέρες στις εργάσιμες ημέρες κατά δε το Σάββατο 12-2-2005 από τις 9 πμ μέχρι τις 8 μ.μ.

4. Για την διασφάλιση της απόλυτης αξιοπιστίας της παραπάνω διαδικασίας των εκλογών όλα τα εκλογικά κέντρα θα διασυνδέονται με κεντρικό υπολογιστή, μέσω του οποίου θα εξασφαλίσει η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος , ώστε να αποκλεισθεί κάθε περίπτωση διπλοψηφίας.

5. Η οριστική ανάδειξη των υποψηφίων συνέδρων γίνεται από το Νομαρχιακό Κλιμάκιο του ΕΣΥΑΝ σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Ο κατάλογος των υποψηφίων κάθε περιοχής θα αναρτηθεί στα γραφεία της ΝΕ, όπου ο κάθε υποψήφιος οφείλει να προσέλθει για έλεγχο του ψηφοδελτίου μέχρι τις 8 μ.μ της 14-2-2005. Μετά τη παρέλευση αυτής της ώρας τα ψηφοδέλτια δίνονται προς εκτύπωση και κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται στη συνέχεια. Οι σύνεδροι που θα εκλεγούν για το Συνέδριο δεν αναπληρώνονται.

6. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όσοι είναι γραμμένοι και θα έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΠΑΣΟΚ και τακτοποιήθηκαν οικονομικά με τη καταβολή 10 ευρώ, έως την ημέρα της ψηφοφορίας.

7. Οι εκλογές συνέδρων από τις Οργανώσεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, θα γίνουν την ίδια ημερομηνία με ακριβώς τον αντίστοιχο προαναφερθέντα τρόπο, από τους εκλογικούς καταλόγους των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Γι’ αυτό θα στηθούν ξεχωριστές κάλπες στους Δήμους Βιστονίδας και Μύκης, όπου θα ψηφίσουν όσοι νεολαίοι είναι γραμμένοι στις καταστάσεις των οργανώσεων αυτών και στο Δήμο Ξάνθης (Εργατικό Κέντρο), όπου θα ψηφίσουν όσοι νεολαίοι είναι γραμμένοι στις καταστάσεις των οργανώσεων Ξάνθης , Αβδήρων και Τοπείρου. Στη Ξάνθη στον ίδιο χώρο σε ξεχωριστή κάλπη θα ψηφίσουν επίσης τα μέλη της Σπουδάζουσας.

8. Για τις εγγραφές στο χώρο της Νεολαίας και την ανάδειξη των αντιπροσώπων της ισχύουν οι προθεσμίες και οι διαδικασίες που προβλέπονται αντίστοιχα για τις άλλες Οργανώσεις του Κινήματος, όπως προαναφέρθηκε. Η οικονομική τακτοποίηση για τη νεολαία ορίζεται σε 3 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιανάκου προς Δημοκρίτειο :«Συμμορφωθείτε»

Με αφορμή μη εκλογή καθηγητή Περίεργες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας Δεν του έφταναν…