Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ο Πήγασος στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

Ο Πήγασος στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

0

Μια ενημέρωση ουσίας… χωρίς να κρυβόμαστε πίσω της…

Πολλοί ίσως θα είναι αυτές τις ημέρες οι Ξανθιώτες που περνώντας από την Κεντρική Πλατεία της πόλης, αντίκρισαν ένα λεωφορείο να βρίσκεται κάτω από ρολόι.

Και δεν είναι ένα απλό λεωφορείο αλλά ο ΠΗΓΑΣΟΣ…

Το διαπολιτισμικό θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ σε συνεργασία με την κινητή μονάδα ενημέρωσης ΠΗΓΑΣΟΣ του ΚΕΘΕΑ διοργανώνει ένα δεκαήμερο παρεμβάσεων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

«Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα της εξάρτησης καθώς επίσης και η γνωστοποίηση ύπαρξης ενός θεραπευτικού προγράμματος της Κιβωτού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα Κιβωτός λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια με δύο συμβουλευτικά κέντρα στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη» τόνισε μιλώντας στο «Ε» η κ. Φωτεινή Οικονομίδου, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Καβάλας ΚΙΒΩΤΟΣ.

Ο Πήγασος ήρθε στην Ξάνθη με στόχο να πραγματοποιήσει κάποιες ενημερώσεις σε διάφορες ομάδες πληθυσμού που με τον ρόλο τους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο πρόβλημα των ναρκωτικών όπως είναι για παράδειγμα οι Αστυνομικοί, οι Καθηγητές, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι Ιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα έως τις οκτώ το βράδυ, ο Πήγασος υποδέχτηκε τον κάθε ενδιαφερόμενοι ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για την καταστροφική συνέπεια των ουσιών ενώ ταυτόχρονα μπορούσε να ενημερωθεί και με έντυπο υλικό.

Έπειτα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις συμβουλευτικής είτε με τους γονείς των εξαρτημένων ή ακόμη και με τους ίδιους τους χρήστες.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που ο Πήγασος βρίσκεται στην πόλη μας.

Έστω και αν το διάστημα που βρέθηκε εδώ ήταν μικρό, οι ξανθιώτες τον επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν στα διάφορα θεραπευτικά προγράμματα.

Φεύγοντας από την Ξάνθη, θα επισκεφθεί την Κομοτηνή για να συνεχίσει το έργο του…

Και η επιτυχία του, έγινε αντιληπτή από πέρυσι τον Μάρτιο που βρέθηκε στην Καβάλα και την Δράμα.

Άλλωστε στόχος του είναι να βρεθεί τώρα σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας και να ενημερώσει όλο και περισσότερο κόσμο σχετικά με την ουσία που είναι «να μη κρύβεσαι πίσω της…».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ευχές των φίλων του ΕΜΠΡΟΣ, και φέτος ήταν πάρα πολλοί

Τις ευχές τους απέστειλαν στο «Ε» για «Καλή Δημιουργική χρονιά» οι: Γιώργος Α. Παπανδρέου …