Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Μπροστά από την Νομαρχία Ξάνθης οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ

Μπροστά από την Νομαρχία Ξάνθης οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ

0

Νομάρχης Ξάνθης: «Να μην σταθούμε ακόμη για μια ακόμη φορά στην λογική των παυσίπονων αλλά να περάσουμε στην οριστική θεραπεία»

Μπροστά από την Νομαρχία Ξάνθης βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας δεκάδες εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ διαμαρτυρόμενοι για μια σωρεία «γνωστών» προβλημάτων που τους απασχολούν εδώ και τόσο καιρό…

Μάλιστα αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργο Παυλίδη και του παρουσίασαν τα προβλήματά τους αναφορικά με την επιχείρηση, ζητώντας βέβαια συμπαράσταση και βοήθεια στον αγώνα τους που τώρα ξεκινάει.

Το πρόβλημα με την ΣΕΒΑΘ όπως τόνισε ο Νομάρχης, είναι γνωστό και είναι αποτέλεσμα μιας αρνητικής πορείας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια.

Η Νομαρχία Ξάνθης όπως είπε, είναι και θα είναι πάντα σύμμαχος, στο πλευρό των εργαζομένων.

«Εμείς είμαστε βέβαια σύμμαχοί τους, είμαστε δίπλα τους. Δεν έχουμε καμία διαφορετική θέση ή άποψη. Το θέμα της ΣΕΒΑΘ είναι ένα θέμα συσσωρευμένης αρνητικής πορείας εδώ και μια δεκαπενταετία τουλάχιστον που σήμερα έχει φτάσει στα άκρα. Έχει φτάσει στην κυριολεξία ο κόμπος στο χτένι».

Και εδώ χρειάζεται όπως ανέφερε, να υπάρξει μια συγκροτημένη πρόταση ή συγκεκριμένες προτάσεις, τέτοιες που να είναι ρεαλιστικές και να οδηγούν σε βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Μέσα από αυτές τις προτάσεις πρέπει να εξαχθεί το διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι σ’ αυτούς που θα πρέπει να δώσουν λύσεις.

«Η μέχρι τώρα πορεία ήταν μια πορεία που πολλούς φορείς μεταξύ των οποίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την είχε σε θέση παρατηρητή. Γιατί υπήρχε η εύλογη οχύρωση ότι ο χώρος αυτός είναι μια συνεταιριστική επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, άρα ουδείς δικαιούται να αναμειχθεί. Το ενδιαφέρον το δικό μας έχει να κάνει με το κοινωνικό αποτέλεσμα ή ειδικότερα με τα κοινωνικά οφέλη ή τις κοινωνικές συνέπειες, με τις θέσεις δηλαδή εργασίας, με την απώλεια εισοδήματος από την μεριά των παραγωγών της περιοχής, με την απώλεια εισοδήματος γενικότερα μέσα στον χώρο της κοινωνίας και της οικονομίας του νομού. Εμείς, θα συμπαρασταθούμε στο πλέγμα των τελικών ουσιαστικών προτάσεων που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι το οποίο πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να είναι προς μία κατεύθυνση βιώσιμης και οριστικής λύσης ευρύτερα αποδεκτής».

Και εκεί που στάθηκε ο κ. Παυλίδης συζητώντας με τους εργαζόμενους είναι ότι μέσα από το διεκδικητικό τους πλαίσιο θα πρέπει να περάσουν στην οριστική θεραπεία του προβλήματος…

«Να μην σταθούμε ακόμη για μια ακόμη φορά στην λογική των παυσίπονων, αλλά να περάσουμε στην οριστική θεραπεία. Και αυτό το οφείλουμε στην κοινωνία. Κανείς όμως δεν μπορεί να σχεδιάσει για λογαριασμό άλλων παρά μόνο οι ίδιοι να σχεδιάσουν το μέλλον με μια συνέχεια…».

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…