Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Μια όμορφη γιορτή διοργανώθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

Μια όμορφη γιορτή διοργανώθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

0

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η 2η Απριλίου και μια ημέρα αργότερα, την Κυριακή, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στήθηκε μια όμορφη γιορτή στην οποία συμμετείχαν μικρά παιδιά.

Και εκεί, η Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών καθώς και τα βιβλιοπωλεία της Ξάνθης, είχαν διοργανώσει κάτι ξεχωριστό…αφού ήταν ίσως από τις λίγες φορές που αντικρίσαμε τόσα πολλά παιδιά, να ζωγραφίζουν, να τραγουδούν, να παίζουν, να διασκεδάζουν αλλά και να μαθαίνουν για τα βιβλία και την σπουδαιότητά τους.

Το μήνυμα άλλωστε της ημέρας αυτής είναι σαφές… «να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν το διάβασμα. Να αγαπούν το βιβλίο το οποίο τους ανοίγει τόσους δρόμους και τους κάνει να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά…».

Μικροί και μεγάλοι λοιπόν στην Κεντρική Πλατεία, συμμετείχαν σ’ αυτό το πανηγύρι χαράς…χαρά που απορρέει μέσα από την δημιουργική ενασχόληση.

Οι παιδικές φωνές και τα τραγούδια κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία από το πρωί έως αργά το μεσημέρι.

Όσα παιδιά θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο και να απασχοληθούν δημιουργικά με εκπαιδευτικά παιγνίδια, αναγνώσεις κειμένων, θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια, η Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης, τους έδωσε την ευκαιρία.

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου η 2α Απριλίου, ημέρα γέννησης του διασημότερου παραμυθά του κόσμου, του Δανού Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Διακόσια χρόνια από την γέννηση του μεγάλου παραμυθά, ένα μάθημα για τους μεταγενέστερους…

Ένα μάθημα διαφορετικό, μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών και το ταξίδι στην φαντασία…

Ένα ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου που ξεκινάει από πολύ νωρίς και που στόχο έχει την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, φέροντας, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες

μια ουσιαστική επαφή με τα βιβλία και διδάσκει τρόπους πρόσληψης και γενικότερα αξιοποίησης της λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση της Στέγης στην Κεντρική Πλατεία βρίσκονταν οι ειδικοί εμψυχωτές, που βοηθούσαν τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με την δημιουργική ενασχόληση και να μάθουν…

Άλλωστε, πολλά από τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί, είναι συχνοί επισκέπτες της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης και σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιοι οι μικροί μαθητές που περνούν το μήνυμα και διδάσκουν…

Και ίσως αυτή να ήταν η αφορμή να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για το βιβλίο με την ίδια επιτυχία…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…