Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Για την αποφυγή νοθείας στην αγορά τροφίμων

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Για την αποφυγή νοθείας στην αγορά τροφίμων

0

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ, Αλέξανδρου Κοντού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Παπαθανασίου, και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θ.Αληφακιώτη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων, με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των τροφίμων, να αποφευχθούν φαινόμενα νοθείας στην αγορά και να υπάρξει επάρκεια προϊόντων.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν τα δύο Υπουργεία στα σημεία εισόδου της χώρας, στα σφαγεία, καθώς και στα σημεία λιανικής πώλησης (σουπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ψυκτικούς χώρους, κ.λ.π.) είναι πλήρεις και διασφαλίζεται η δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα αποφασίσθηκε, ειδικά ενόψει των εορτών του Πάσχα, να ενταθούν οι έλεγχοι στο τομέα των αμνοεριφίων προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της πώλησης εισαγόμενων αμνοεριφίων ως ελληνικών.

Κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων είναι η συνέχιση της μεγάλης και ουσιαστικής προσπάθειας που έχει ήδη ξεκινήσει για την προστασία της υγείας των καταναλωτών, τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής και τη διασφάλιση του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη, καθώς και την αξιόπιστη ενημέρωση των καταναλωτών για την χώρα προέλευσης όλων των ζωικών και φυτικών προϊόντων.

Η νέα διακυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει με κάθε αυστηρότητα τις κείμενες διατάξεις προστατεύοντας και τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών και των Ελλήνων καταναλωτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛ. ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Επειδή νιώθω την επιτακτική ανάγκη να υπεισέλθω σε θέματα καθαρώς τοπικού ενδιαφέροντος, ε…