Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 «Έμεινε στα λόγια…» η απορρόφηση του 30% από τον πίνακα των αναπληρωτών

«Έμεινε στα λόγια…» η απορρόφηση του 30% από τον πίνακα των αναπληρωτών

0

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης η γενική συνέλευση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του προέδρου και αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Ελλάδας.

Αυτό που συζητήθηκε εκτενώς στην συνέλευση των αναπληρωτών, ένα θέμα που «καίει» είναι αυτό του διορισμού τους.

Κάτι που προέβλεπε ο Νόμος 3255, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών κ. Σουρούνης και αφορούσε στην ρύθμιση για την 30μηνη προϋπηρεσία τους βάσει της οποίας προβλέπονταν πως το επόμενο σχολικό έτος, οι αναπληρωτές που περιλαμβάνονταν στον πίνακα του 30μηνου θα διορίζονταν.

Και παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, «ακούμε» επισημαίνει ο Πρόεδρος, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί λόγω οικονομικής στενότητας.

«Το καλοκαίρι του 2004 ψηφίστηκε ο Νόμος 3255 ο οποίος κατοχύρωνε τον διορισμό σε βάθος χρόνου τριών ετών όσων είχαν προϋπηρεσία 30 μήνες έως την 30/6/2004.

Πάντα με την μέθοδο του εκτός ποσοστών «60-40». 60% είναι το ποσοστό που απορροφάται κάθε χρόνο από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα των αναπληρωτών. Τώρα μετά από οκτώ μήνες σχεδόν και παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Βουλή ακούμε ότι η απορρόφηση του 30μηνου δεν είναι δυνατόν να γίνει εκτός ποσοστών παρά μόνο με το 40% επικαλούμενοι λόγους οικονομικής στενότητας».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τις λεγόμενες «δύσκολες» ειδικότητες, αφού οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σ’ αυτές, δεν θα γνωρίζουν πότε επιτέλους θα διοριστούν.

Και παρά τις δεσμεύσεις που υπήρξαν ότι θα βρεθεί λύση, το πρόβλημά τους παραμένει άλυτο.

«Εάν λοιπόν δεν απορροφηθεί το 30μηνο και αν δεν λυθεί το πρόβλημα στην ουσία θα είναι καταστροφικό για όλους τους συναδέλφους. Δηλαδή αυτοί οι συνάδελφοι στις δύσκολες ειδικότητες και δύσκολες εννοούμε μαθηματικούς, φυσικούς, γυμναστές, ΠΕ 18, ΠΕ14 και γερμανικής, το πρόβλημα αντί να αρχίσει να αντιμετωπίζεται και να απορροφούνται αυτοί οι άνθρωποι, θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα».

Αυτό το διάστημα και έως τις 16 Απριλίου θα πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις πόλεις της χώρας με την Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης να ενημερώνει τα μέλη της για την υπάρχουσα κατάσταση ενώ για τις 16 Απριλίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα έτσι ώστε να εισακουστούν τα χρόνια προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…