Κυνηγετικές βολές…

0

Ο κ. Λοϊζος Σερραίος της ετέρας ομάδας απαντά στον κ. Μουρατίδη: «Θα συμβούλευα τον κ. Μουρατίδη να κάνει πρώτα αυτοκριτική … αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Εμείς όμως έχουμε διασταυρωμένα στοιχεία. Τρεις υποψήφιοι του συνδυασμού του στις προηγούμενες εκλογές συνελήφθησαν να λαθροθηρεύουν»!

Εκλογές του Κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης …συνέχεια και ο λόγος στον κ. Λοϊζο Σερραίο, που ηγείται της άλλης ομάδας στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του Κυνηγετικού συλλόγου, διεκδικώντας τη ψήφο των κυνηγών, στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Απριλίου. Ο κ. Σερραίος μιλά για την λαθροθηρία αποκαλώντας την « μάστιγα» και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του συλλόγου, απαντά στις καταγγελίες του κ. Μουρατίδη (ρεπορτάζ Τετάρτης 30 Μαρτίου) αρθρώνοντας ένα δυναμικό και καταγγελτικό λόγο βασισμένο σε στοιχεία, αποκαλύπτει πολιτικές παρεμβάσεις στις εκλογές, ασκεί κριτική για τις καταγγελίες του κ. Μουρατίδη, περί λαθροθηρίας από συμβούλους στη Διοίκηση, εξομολογείται …τον έρωτα και το πάθος του, που ακούει στο όνομα «κυνήγι»!

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυνηγετικός σύλλογος, που σημειωτέον είναι κυρίως αυτοχρηματοδοτούμενος – από εισφορές των μελών – του, εκτός από ελάχιστες φορές που κάποιοι πολιτικοί προσφέρουν κάποια χρήματα για τις εργασίες του, όπως για τον πυρήνα – εκτροφείο θηραμάτων – που διατηρεί ο σύλλογος πάνω από το Σέλερο και γίνεται προσπάθεια παραγωγής πέρδικας, λαγών, για εμπλουτισμό της πανίδας της περιοχής από θηράματα, αναφέρεται ο κ. Σερραίος: «Ένας σύλλογος έχει πάντα πολλά προβλήματα, όπως λειτουργίας κλπ, ν’ αντιμετωπίσει. Πόσο μάλλον ένας κυνηγετικός σύλλογος, ο οποίος βάλλεται από παντού τα τελευταία χρόνια, από οικολογικές οργανώσεις, συνθήκη Ραμσάρ , εθνικά πάρκα και από κεφάλαια ιδιωτικά, ρεζερβοποίηση».

Οι στόχοι του κυνηγετικού συλλόγου

«Είναι ποικιλότροποι . Πρώτα – πρώτα η πάταξη της λαθροθηρίας που πρέπει να κυνηγήσουμε και αυτό κάνει με πολλή επιτυχία εδώ και χρόνια ο κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης με τους 4 θηροφύλακες, των οποίων τους μισθούς καλύπτει ο σύλλογος».

Λαθροθηρία

Η λαθροθηρία περιλαμβάνει οποιαδήποτε παράβαση του κυνηγετικού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο λαθροκυνηγός να μην έχει άδεια ή να έχει βγάλει νόμιμη άδεια αλλά και με τον τρόπο που κυνηγά παράνομα. Π.χ. με τα φώτα του αυτοκίνητου να κυνηγά λαγούς, αυτό είναι παρανομία.

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Μουρατίδη ότι υπάρχουν λαθροθήρες σύμβουλοι μέσα στη διοίκηση ο κ. Σερραίος τοποθετείται: «Θα συμβούλευα τον κ. Μουρατίδη να κάνει πρώτα αυτοκριτική και μετά να εκτοξεύει τέτοιες καταγγελίες που σηκώνουν μήνυση για συκοφαντία. Αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Εμείς όμως έχουμε διασταυρωμένα στοιχεία. Τρεις υποψήφιοι του συνδυασμού του στις προηγούμενες εκλογές συνελήφθησαν να λαθροθηρεύουν! Όσο για την καταγγελία του ότι οι λαθροθήρες μεροληπτούν γιατί ορίζονται από την εκάστοτε διοίκηση αυτά είναι προεκλογικά τερτίπια… Εμείς έχουμε πρόγραμμα, έχουμε δείγματα γραφής στους κυνηγούς και δεν έχουμε ανάγκη τέτοια τεχνάσματα. Είναι ασέβεια αυτό που κάνει ο κ. Μουρατίδης, οποίος δεν έχει πατήσει στον Κυνηγετικό σύλλογο από τις προηγούμενες εκλογές που ήταν πάλι υποψήφιος. Έτσι δέιχνει το ενδιαφέρον του; Αλλά είναι ο καλύτερος(εύκολος) αντίπαλος για μας. Δεν έχουμε εμείς ανάγκη από υποστηρικτές, όπως ο κ. Μουρατίδης που στηρίζεται ανοιχτά από τον. Στολίδη. Δεν θ’ αφήσουμε ο κυνηγετικός σύλλογος να γίνει πεδίο άσκησης πολιτικής».

Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής…

«Εμείς οι κυνηγοί αγαπάμε το κυνήγι και προστατεύουμε τα θηράματα. Για μένα είναι τρόπος ζωής, έτσι έχω μάθει να ζω, να λειτουργώ, να κινούμαι. Είναι έρωτας, πάθος. Θέλω να έρχομαι σε επαφή με τη φύση. Δεν σκοτώνουμε, θηρεύουμε…Ο λαθροκυνηγός σκοτώνει. Ο κυνηγός θηρεύει που σημαίνει ότι διέπεται από κάποιους κανόνες , δε διαταράσσει την πανίδα, την προστατεύει, θηρεύει τους τόκους του κεφαλαίου, όχι το κεφάλαιο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταράχτηκαν τα νερά… των επιχειρήσεων με το ενιαίο ωράριο

Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης: «Το ενιαίο ωράριο θα μας εξοντώσει…». Αναταράχτηκαν τα νερά…ανήμ…