Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας των επαγγελματιών

Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας των επαγγελματιών

0

Ήδη από τις 15 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2005.

Βέβαια, σ’ αυτή την ημερομηνία περιλαμβάνονται οι επαγγελματίες, οι έμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι τηρούν βιβλία Α’ ή Β’ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Κάθε μέρα όπως μας είπε ο κ. Βασίλης Αντωνίου, υπάρχει ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του φορολογικού μητρώου και η προσέλευση των επαγγελματιών.

Όπως επισημαίνει βέβαια, η προσέλευση των επαγγελματιών δεν είναι και τόσο μεγάλη μιας και το «καθήκον» αυτό έχουν αναλάβει οι λογιστές τους οι οποίοι συμπληρώνουν και τις δηλώσεις τους.

Γι’ αυτό και ο κόσμος που πηγαίνει στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Ξάνθης, δεν είναι αυτός που παρατηρείται στις άλλες κατηγορίες…

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ξάνθης αν ενδεχομένως υπήρξαν προβλήματα μέχρι στιγμής με τις φορολογικές δηλώσεις των επαγγελματιών επισημαίνει πως δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες καταστάσεις εκτός αν κάποιος επαγγελματίας θέλει να κάνει την περαίωσή του, τότε υπάρχει ένας ιδιαίτερος τρόπος συμπλήρωσης του εντύπου Ε3.

Το Ε9 θα το υποβάλλουν άλλωστε φέτος όλοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο ή οικειοθελώς και κάποιος που δεν έχει κάνει κανένα ακίνητο στο όνομά του, μπορεί να το υποβάλλει εφόσον το επιθυμεί και μηδενικό.

Το «διαφορετικό» που υπάρχει φέτος σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου είναι ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων αφού ο υπάλληλος πρέπει να ελέγξει και το Ε9, αν είναι συμπληρωμένο σωστά έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας αυτών που έχουν αγροτικά εισοδήματα και από τις 4 Μαΐου ξεκινάει η υποβολή των δηλώσεων των μισθωτών.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβιώνει το έθιμο της μπάμπως στα Μάγγανα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου

Πολύ πριν η επιστήμη αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του DNA…πολύ πριν το φύλο του παιδιού που…