Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Καθοριστική η συνέλευση αναπληρωτών και ωρομισθίων το ερχόμενο Σάββατο

Καθοριστική η συνέλευση αναπληρωτών και ωρομισθίων το ερχόμενο Σάββατο

0

Το πρωί του Σαββάτου στις έντεκα και μισή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης η συνέλευση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, με την παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών κ. Ανδρέα Σουρούνη και του αντιπροέδρου κ. Ηλία Βρυώνη.

Η παρουσία όλων, όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» η Πρόεδρος των Αναπληρωτών Ξάνθης κ. Σοφία Χατζησάββα είναι απαραίτητη γιατί οι εξελίξεις σε ζητήματα που τους αφορούν, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

«Θα συζητήσουμε τα διάφορα θέματα που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα με κύριο θέμα τον Πίνακα του 30μηνου».

Όπως μας είπε η κ. Χατζησάββα, ο πίνακας αυτός θα έχει τα ονόματα όσων έχουν προϋπηρεσία από τριάντα μήνες και πάνω μέχρι τις 30 Ιουνίου 2004.

Ο πίνακας αυτός θα έπρεπε να είχε συσταθεί σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις αρχές του Γενάρη αλλά μέχρι στιγμής δεν προέβη σε καμία τέτοια κίνηση με αποτέλεσμα τα προβλήματα για τους ωρομίσθιους και εκπαιδευτικούς να πολλαπλασιάζονται.

Μάλιστα σύμφωνα με την πρόεδρο των αναπληρωτών Ξάνθης, το Υπουργείο είχε δεσμευτεί ότι θα πάρει από αυτόν τον πίνακα, εκτός από τους διορισμούς που θα κάνει με το 40%.

Πρόκειται δηλαδή για δύο τρόπους προσλήψεων.

Ο πρώτος αφορά από το 30μηνο και ο δεύτερος από το 40%.

«Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε καθημερινά και θέλουμε να λυθεί. Από εκεί και πέρα, τα προβλήματά μας, τα προβλήματα αναπληρωτών και ωρομισθίων, δεν σταματούν εδώ…».

Στα βασικά τους προβλήματα εξακολουθεί να παραμένει η κατηγορία των εκπαιδευτικών με τρία παιδιά, μια κατηγορία ιδιωτικών εκπαιδευτικών που θέλουν να ενταχθούν στο 30μηνο ενώ έχουν εργαστεί σε ιδιωτικά σχολεία και αυτό για τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές θεωρείται μη αποδεκτό εφόσον τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνονται δεν είναι πάντα διαφανή, οι ωρομίσθιοι έχουν σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά στο οικονομικό θέμα αφού δεν πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα παίρνοντας με μεγάλη καθυστέρηση τα χρήματά τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν πότε, ενώ όπως προσθέτει, οι εκπαιδευτικοί γενικά θεωρούνται ως επάγγελμα β’ κατηγορίας επειδή ωρομίσθιος είναι αυτός που πρέπει να εργαστεί τις ώρες για τις οποίες απασχολείται.

Για οποιαδήποτε ώρα εργαστεί επιπλέον πρέπει να αποζημιωθεί.

Και οι διευθυντές προσθέτει η πρόεδρος, θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους…

Ότι ο ωρομίσθιος εργάζεται τις ώρες μόνο για τις οποίες έχει αναλάβει υπηρεσία και όχι περισσότερες.

Αν θέλει όπως λέει ένας διευθυντής να «χρησιμοποιήσει» έναν ωρομίσθιο, πρέπει να τον αποζημιώσει.

«Δυστυχώς, τα χρήματα είναι πάρα πολύ λίγα…6,09 ευρώ η ώρα καθαρά και υπάρχει μια αβεβαιότητα για το μέλλον. Γιατί η προϋπηρεσία είναι πολύ μικρή…».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…