Η ΟΕΒΕ Ξάνθης έκοψε την πίτα της

0

Άλλη μια αφορμή για την συζήτηση των προβλημάτων που υπάρχουν στην μικρομεσαία επιχείρηση. «Η παραβατικότητα του δημόσιου βίου την οδηγεί σε…λουκέτο!». Άλλη μια ευκαιρία να συζητηθούν τα υπαρκτά προβλήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης ήταν αυτή που δόθηκε στα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης, όταν το βράδυ του Σαββάτου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Παρουσία όλων των μελών των Σωματείων που υπάρχουν στην Ομοσπονδία, αυτό που συζητήθηκε εκ νέου, είναι η υπάρχουσα κατάσταση.

Μια κατάσταση που μόνο εις βάρος τους είναι, αφού η έντονη παραβατικότητα που υπάρχει και είναι πλέον ιδιαιτέρως εμφανής στον δημόσιο βίο, ούτε την ανταγωνιστικότητα ευνοεί, ούτε την μικρομεσαία επιχείρηση αφήνει «να σηκώσει κεφάλι»…

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης κόβει την πίτα της, συσφίγγοντας τις σχέσεις της με τους συναδέλφους συνδικαλιστές και τα μέλη των σωματείων ενώ αναφέρει και προβάλλει τα διάφορα αιτήματα τα οποία έχει» τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου.

«Σήμερα ζούμε σε ένα περιβάλλον πολύ απογοητευτικό διότι στον δημόσιο βίο βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη παραβατικότητα και νομίζουμε ότι η καρδιά του κακού είναι εκεί. Θεωρούμε πως μέσα από αυτή την παραβατικότητα που υπάρχει, δεν υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον μέσα από το οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί η υγιής επιχείρηση» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Και δεν είναι μόνο άποψη του προέδρου της Ομοσπονδίας ότι το πρόβλημα αυτό οδηγεί την μικρομεσαία επιχείρηση σε λουκέτο…

Αυτό που είναι αναγκαίο σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου, είναι η εξυγίανση και αν αυτή επιτευχθεί τότε θα υπάρξει και ανάπτυξη…

«Νομίζουμε ότι η εξυγίανση του δημόσιου βίου θα ανοίξει τα μυαλά και τις προθέσεις τις οποιασδήποτε κυβέρνησης, προκειμένου η μικρομεσαία επιχείρηση να βρει την θέση της, να βρει την ανάπτυξη, διότι δυστυχώς αυτή τη στιγμή η μόνη ανάπτυξη που βγαίνει από την οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι μόνο για το ισχυρό κεφάλαιο, για τα μονοπώλια και ολιγοπώλια όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει η ανταγωνιστικότητα, η οποία είναι ένα βασικό κεφάλαιο για την μικρομεσαία επιχείρηση και θεωρούμε ότι το μέλλον θα είναι ευοίωνο γι’ αυτήν, γιατί τουλάχιστον προς το παρόν, περνά πάρα πολύ δύσκολες ημέρες.

Εάν δεν αντιστραφούν οι όροι και δεν φύγει αυτή η σήψη από τον δημόσιο βίο πιστεύουμε ότι θα καταργηθεί και η μικρομεσαία επιχείρηση γιατί δεν έχει την στήριξη που θα έπρεπε».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο συμβολισμός της μέρας των Θεοφανίων και η «κίνηση αλληλεγγύης»

Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι των Αβδήρων. Μια ηλιόλουστη μέρα, η Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, πρ…