Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας…

Για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας…

0

Οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία». Από το Δίκτυο Δήμων Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας. Με την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δράσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Νεολαία» με αντικείμενο την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πρόκειται να υλοποιήσει το Δίκτυο Δήμων Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας «Πόλις», ύστερα από την έγκριση σχετικής πρότασης που υπέβαλλε σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Το σχέδιο δράσεων του Δικτύου πρόκειται να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς μέσω του προγράμματος Νεολαία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Δράση 1 «Νεολαία για την Ευρώπη».

Στις προγραμματισμένες δράσεις, οι οποίες θα εξελιχθούν τον προσεχή Ιούνιο, πρόκειται να λάβουν μέρος περίπου πενήντα περίπου νέοι από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία εκπροσωπώντας αντίστοιχους φορείς των χωρών τους.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και επαφές των ομάδων νέων με τα δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας, παραγωγικούς και άλλους φορείς των Δήμων- μελών του Δικτύου στους τρεις νομούς της Θράκης, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τον ρατσισμό, πως τροφοδοτείται και πως συνδέεται με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.

Ταυτόχρονα, θα οργανωθούν στρογγυλά τραπέζια διαλόγου, για το ρόλο και την προοπτική του θεσμού των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας, για θέματα που αφορούν στη διασυνοριακή συνεργασία, τη μετανάστευση, την συνεργασία και συνύπαρξη των πολιτισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον και με σκοπό την γνωριμία των ξένων αντιπροσωπειών νέων με την Θράκη, θα διοργανωθούν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, περιηγήσεις σε αξιοθέατα, καλλιτεχνικές βραδιές και παραστάσεις με την έμφαση θεατρικών και μουσικών ομάδων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…