Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ερωτήσεις βουλευτή του ΣΥΝ προς υπουργούς για τη ΣΕΒΑΘ

Ερωτήσεις βουλευτή του ΣΥΝ προς υπουργούς για τη ΣΕΒΑΘ

0

Θέσεις του ΣΥΝ για τις κινητοποιήσεις και το μέλλον της ΣΕΒΑΘ

Το θέμα της ΣΕΒΑΘ έφτασε στη Βουλή με τις ερωτήσεις που απηύθυνε η βουλευτής του ΣΥΝ κα Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Οι ερωτήσεις:

1)Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις της

περιοχής Θράκης στη σημερινή κατάσταση;

2)ΜΕ ποια άμεσα μέτρα θα διασφαλιστεί η εξυγίανση και η βιωσιμότητα της ΣΕΒΑΘ;

3)Με ποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να πληρωθούν τα δεδουλευμένα;

Θέσεις του ΣΥΝ για τις κινητοποιήσεις και το μέλλον της ΣΕΒΑΘ

Πλήγμα για την περιφέρεια της Θράκης και ειδικά για το Νομό Ξάνθης θα αποτελέσει το κλείσιμο και η συρρίκνωση ακόμη των συνεταιριστικών εργοστασίων, γεγονός που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη με υψηλά ποσοστά ανεργία.

Όλοι συνειδητοποιούν πλέον τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις η αποσπασματική και χωρίς σχέδιο ανάπτυξη, καθώς και η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων με τις κομματικές παρεμβάσεις τις πελατειακές σχέσεις και τις διορισμένες διοικήσεις.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΣΕΒΑΘ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, γιατί αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και το μέλλον της ΣΕΒΑΘ και διεκδικούν όχι μόνο τα δεδουλευμένα αλλά και το ενδιαφέρον και την οικονομική στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία και ο εκσυγχρονισμός της μονάδας.

Χρειάζεται λοιπόν ένα σοβαρός και μακρόπνοος. σχεδιασμός, μελέτες βιωσιμότητας, με κριτήρια αντοχής στoν ανταγωνισμό και αναζήτησης νέων αγορών με νέας ποιότητας προϊόντα. Απαιτείται η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης για σημαντικές αποφάσεις και ρυθμίσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ευχές των φίλων του ΕΜΠΡΟΣ, και φέτος ήταν πάρα πολλοί

Τις ευχές τους απέστειλαν στο «Ε» για «Καλή Δημιουργική χρονιά» οι: Γιώργος Α. Παπανδρέου …