Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ενημερωτική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη

0

Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών η Εθνική Τράπεζα

Με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών πάνω στις υπηρεσίες, τη συμπαράσταση και τις συμβουλές που μπορεί να προσφέρει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ενημερωτική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Φίλο, Γενικό Διευθυντή Λιανική Τραπεζικής και Δικτύου, η εκδήλωσηαυτή πραγματοποιήθηκε με τη σκέψη πως βασικό στοιχείο στην εποχή του 2005 είναι η ενημέρωση προς του επιχειρηματίες που θα μπορέσει να τους δώσει την δυνατότητα αξιοποίησης της Ευρωπαϊκής προοπτικής και τους τρόπους να γνωρίσουν καλύτερα οι ίδιοι τις επιχειρήσεις τους.

"Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες για τα βασικά μεγέθη μιας επιχείρησης, για τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να τους ανησυχούν όταν εμφανίζονται στον ορίζοντα της επιχείρησης, αλλά και για εκείνα στα οποία θα πρέπει να βασίζεται για να πιστεύει ότι πάει καλά. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζει πότε θα πρέπει να αποφασίσει για ένα επενδυτικό δάνειο και πώς θα το χρησιμοποιήσει, τι θα πει στην τράπεζα. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας έχει σήμερα ένα πρόβλημα να πάει στην τράπεζα. Δεν είναι καλά ενημερωμένος και λόγο του ότι τον πιέζει πολύ η δουλειά του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να τα θέσει στη σωστή βάση. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ποιοι είναι οι βασικοί παράμετροι όταν πηγαίνει στην τράπεζα, προκειμένου η τράπεζα να έχει τη σωστή εικόνα και να του δίνει και τη σωστή χρηματοδότηση. Θέλουμε να του μιλήσουμε για το τι σημαίνει νέες αγορές μέσα στο 2005 σε σχέση με τις εποχές του 1990, τι σημαίνει να πουλάς στην περιοχή της Θράκης και τι σημαίνει να βλέπεις σαν αγορά σου τα Βαλκάνια. Τι σημαίνει να πουλάς ποιότητα, εξειδικευμένο προϊόν, ακριβό ή και φτηνό", ανέφερε ο κ. Φίλος σημειώνοντας ότι οι επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης είναι ανάγκη να ενημερωθούν σωστά, προκειμένου να μην αισθάνονται αποκομμένοι από το κέντρο και να δώσουν μία νέα ώθηση στην επιχείρησή τους.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους κάποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίες, ο οποίος γενικώς είναι επιφυλακτικός με τις τράπεζες, θα πρέπει να εμπιστευτεί την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Φίλος εξήγησε:

"Είμαστε η αρχαιότερη τράπεζα της χώρας, έχουμε κάνει τις περισσότερες επενδύσεις και έχουμε χρηματοδοτήσει πολλές επενδύσεις. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και ίσως να έχουμε αδικήσει και κάποιους. Όμως, σήμερα, είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τα επενδυτικά προγράμματα και κυρίως δεν θέλουμε να βάλουμε μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε περιπέτειες δίνοντας τους λάθος πληροφορίες ή βάζοντας τους σε επενδυτικά σχέδια μόνο και μόνο για να δώσουμε εμείς δάνεια. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Αυτή η Τράπεζα είναι συνυφασμένη με την ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί η τράπεζα να δουλεύει σωστά και αποδοτικά όταν πάσχει ο οικονομικός της χώρος. Μας ενδιαφέρει αν έχουμε υγείες επιχειρήσεις".

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρθηκε στους στόχους που εξυπηρετεί αυτή η 'πανελλαδική εκστρατεία της Εθνικής Τράπεζας", η οποία βασικότερο σκοπό έχει να δείξει το καινούργιο πρόσωπο της Τράπεζας.

"Η πανελλαδική μας εκστρατεία σκοπό έχει να δείξει ένα καινούργιο πρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας σε αυτό το δυναμικό χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ένα πρόσωπο συμβούλου και αρωγού, ένα πρόσωπο συνεργάτη και βοηθού στη διατήρηση της υγείας των επιχειρήσεων. Πιστεύω ότι οι υγιείς επιχειρήσεις είναι εκείνες που οδηγούν κι εμάς ως Τράπεζες, αλλά και την ελληνική οικονομία στο δρόμο της προόδου. Θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Όχι εκείνο της Τράπεζας που έρχεται να πουλήσει τα προϊόντα της, αλλά της Τράπεζας που έρχεταιως σύμβουλος στην μικρή και μεσαία επιχείρηση", τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…