Εκτροχιάστηκε τρένο

0

Χωρίς προβλήματα οι μετακινήσεις οδηγών και πεζών

Ανοιχτοί οι δρόμοι προς την ορεινή περιοχή

Μπορεί το πυκνό χιόνι που έπεφτε στον νομό μας από το βράδυ της Δευτέρας να ήταν αρκετά «ανησυχητικό», ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα τόσο μέσα στην πόλη όσο και στους οικισμούς της ορεινής κυρίως περιοχής.

Ξεκινώντας από την πόλη, όπως μας ενημέρωσε ο Υπεύθυνος ΠΣΕΑ του Δήμου Ξάνθης κ. Μανόλης Τσέπελης, από τις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν ομάδες επιφυλακής έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται η χιονόπτωση.

Ταυτόχρονα, ένα όχημα με τρία άτομα, ένα μηχάνημα JCB και ένα φορτηγό κινούνταν σε δρόμους της πόλης, με επίκεντρο βέβαια στους δρόμους που οδηγούν προς το Νοσοκομείο.

Το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησαν τα συνεργεία να ρίχνουν αλάτι σε σημεία στα οποία το χιόνι είχε παγώσει αφού από τις πέντε το πρωί η κατάσταση είχε γίνει δυσκολότερη.

Μάλιστα σε ένα σημείο, στα φανάρια της 40 Εκκλησιών τα συνεργεία χρειάστηκε να ρίξουν χιόνι δύο φορές.

Στην Παλιά Πόλη, ένα μικρό όχημα κινούνταν διαρκώς ρίχτοντας αλάτι στα στενά σοκάκια της, διευκολύνοντας έτσι την διέλευση των οχημάτων και την κίνηση των πεζών.

Ο κ. Τσέπελης τόνισε πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δημότες έτσι ώστε ενημερώνοντας την υπηρεσία του Δήμου, να επεμβαίνει αμέσως.

Στην ορεινή περιοχή…

Από το βράδυ της Δευτέρας, «όλος»¨σχεδόν ο εξοπλισμός της Νομαρχίας Ξάνθης βρέθηκε στην ορεινή περιοχή.

Ειδικά γκρέιντερ, αλατιέρες και εργαζόμενοι, βρέθηκαν στους δρόμους της ορεινής περιοχής καθώς και στους δρόμους των Κιμμερίων για να ανέβουν στην συνέχεια προς τον Εχίνο.

Όπως μας ενημέρωσε ο Υπεύθυνος ΠΣΕΑ της Νομαρχίας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, οι εργασίες διάνοιξης των δρόμων αλλά και ρίψης αλατιού διήρκεσαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής να παραμένει ανοικτό.

Τα ειδικά μηχανήματα, προχώρησαν βορειότερα, προς την Μέδουσα και το Δημάριο όπου εκεί λόγω υψόμετρου, οι συνθήκες ήταν δυσχερέστερες.

Ο κ. Ταρενίδης τόνισε πως δεν σημειώθηκαν μεγάλα προβλήματα αφού κανένας δρόμος δεν έκλεισε αλλά πάντα οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Εκτροχιάστηκε βαγόνι αμαξοστοιχίας

Αν και στο Εθνικό οδικό δίκτυο και την Εγνατία Οδό δεν σημειώθηκαν προβλήματα, στις τρεις παρά δέκα το πρωί, βαγόνι της 602 αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Δίκαια, εκτροχιάστηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, χωρίς ευτυχώς κάποιος από τους 135 επιβάτες να τραυματιστεί.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Πολύσιτο, λίγο πριν μπει το τρένο στο σταθμό της Ξάνθης, όταν το τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας -που ήταν κενό επιβατών- ξέφυγε από τις ράγες λόγω βλάβης.

Οι 135 επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους και όλοι συνέχισαν για τον προορισμό τους με λεωφορεία.

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι να δώσουν το παρόν στην πρόσκληση αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές. Η Μητρόπολη Ξάνθης βλέποντας τ…