Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Εξετάσθηκαν τα μέτρα για πρόληψη Τροχαίων

Εξετάσθηκαν τα μέτρα για πρόληψη Τροχαίων

0

Στις 29 Μαρτίου 2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργου Παυλίδη, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα. Αξιολόγηση έτους 2004. Προτάσεις για το έτος 2005 και κυρίως για την περίοδο αυξημένης κίνησης λόγω σχολικών εκδρομών, εορτών Πάσχα, Πρωτομαγιάς, κίνησης διερχομένων το καλοκαίρι κ.λ.π». Στη σύσκεψη κλήθηκαν και παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήτοι ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΔΚ Ξάνθης κ. Β. Τσολακίδης, ο Αντινομάρχης Ξάνθης κ. Χ. Σαχινίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ξάνθης κ. Κ. Λιάκος, ο Διοικητής Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Κ. Αντωνακάκης, από τη Δ/νση Ελέγχου Συντήρησης Έργων Π.Α.Μ.-Θ ο Δ/ντης κ. Ι. Φύρμπας και η κα Α. Μπακάλη, ο Διοικητής Τροχαίας κ. Γ. Γκοδοσίδης, ο Αναπλ. Δ/ντης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Δ. Ξάνθης κ. Ζ. Τσαπνίδης, ο Προϊ/νος ‘Α Γραφείου Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Κ. Πυλαρινός, ο Προϊ/νος Β’ Γραφείου Α/θμιας Εκπσης κ. Δ. Χρηστακίδης, ο κ. Α. Ζουμπαράς του Τμήματος Μεταφορών & Συγκοινωνιών, ο Πρόεδρος των Ταξί Ν. Ξάνθης κ. Χ. Στεργιόπουλος, ο Προϊ/νος ΚΤΕΟ Ξάνθης κ. Δ. Αλεξανδρίδης, ο κ. Κ. Κατεφίδης από τα Δ.Χ Φορτηγά Ν.Ξάνθης και από τη Δ/νση Υγιεινής κα Δ. Μούργου.

Κατ’ αυτήν ζητήθηκε η άποψη των εκπροσώπων των Φορέων

α) για το ποια προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του Νομού και

β) για το ποια θα πρέπει να είναι, κατά την άποψή τους, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα στο Νομό κατά την τελευταία πενταετία και διαπιστώθηκε μια σημαντική μείωση τόσο των τροχαίων ατυχημάτων όσο και των παθόντων από αυτά. Ενδεικτικά ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε στα τελευταία έξι (6) χρόνια από 35 σε 13. Εντοπίστηκαν τα σημεία που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Νομό ,με κύρια αναφορά στη στροφή της ΕΛΒΙΖ, και αποφασίστηκαν άμεσες επεμβάσεις με τεχνικά έργα. Επίσης εξετάσθηκαν ειδικά μέτρα σε σχέση με τις μαθητικές εκδρομές και τους ελέγχους των ειδικών μικτών συνεργείων, με έμφαση στις χρονικές περιόδους αιχμής.

Όλοι οι φορείς συμφώνησαν πως θα συνεργαστούν για την περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο Νομό και τη συνέχιση αυτής της καλής πορείας.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και ειδικά την Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης και του Τμήματος Τροχαίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…