Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Στην ακριτική Θράκη η COSMOTE μαζί με την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Στην ακριτική Θράκη η COSMOTE μαζί με την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

0

Η COSMOTE, επιβεβαιώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας, στηρίζει για έκτη συνεχή χρονιά, ως Μέγας Χορηγός, το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά». Πρώτο σταθμό των εκστρατειών που έχει προγραμματίσει το σωματείο στην ακριτική Ελλάδα και θα πραγματοποιήσει εντός του 2005 με την αρωγή της COSMOTE, αποτέλεσαν οι ορεινές περιοχές της Θράκης.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής αποστολής, η οποία πραγματοποιήθηκε από 27 Μαρτίου έως 7 Απριλίου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η «Ανοιχτή Αγκαλιά» προσέφερε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους ακριτικών χωριών των νομών Ροδόπης και Ξάνθης και, πιο συγκεκριμένα, των χωριών Κέχρου, Σμύνθης, Μύκης, Οργάνης, Ωραίου, Κοτύλης, Δημαρίου, Κενταύρου, Πάχνης, Μέδουσας, Θερμών και Δροσερού.

Η αποστολή, αποτελούμενη από 22 άτομα -εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές και τεχνολόγους- στέφθηκε, για ακόμα μια φορά, με απόλυτη επιτυχία, καθώς έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους κατοίκους των περιοχών, η συμμετοχή των οποίων είναι, χρόνο με το χρόνο, ολοένα πιο ενθουσιώδης. Συνολικά, εξετάστηκαν περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι, η πλειονότητα των οποίων παιδιά, και παράλληλα, 300 παιδιά από το Δροσερό Ξάνθης εμβολιάστηκαν κατά της μηνιγγίτιδας C. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των κατοίκων και διανεμήθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά.

Η COSMOTE, στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος «Συμμετοχή», ενισχύει το έργο του σωματείου «Ανοιχτή Αγκαλιά», επιβεβαιώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της στον τομέα της υγείας, την προστασία του παιδιού και την ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας. Στα έξι χρόνια ενεργούς συμμετοχής της στη δράση του σωματείου, η COSMOTE έχει υποστηρίξει 16 συνολικά εκστρατείες προληπτικής ιατρικής στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, προσφέροντας πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις αλλά και χρήσιμη ενημέρωση για θέματα υγείας και πρόληψης σε περισσότερους από 22 χιλιάδες κατοίκους.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», με τίτλο «Υποστηρίζουμε τη ζωή», συμπληρώνει εφέτος το όγδοο έτος επιτυχούς υλοποίησής του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβιώνει το έθιμο της μπάμπως στα Μάγγανα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου

Πολύ πριν η επιστήμη αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του DNA…πολύ πριν το φύλο του παιδιού που…