Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Clusters- Δικτύωση επιχειρήσεων με συγγενείς δραστηριότητες

Clusters- Δικτύωση επιχειρήσεων με συγγενείς δραστηριότητες

0

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Clusters- Δικτύωση επιχειρήσεων με συγγενείς δραστηριότητες» πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης από την Αναπτυξιακή και το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader+ θα πρέπει να ιδρυθούν τρία δίκτυα ομοειδών επιχειρήσεων, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Ξάνθης κ. Στέλιος Παπουτσόγλου.

Το ένα δίκτυο θα αφορά την δικτύωση όσων έχουν κάνει επενδύσεις είτε από το Leader2 είτε Leader+ είτε από τα ΟΠΑΑΧ είτε μόνοι τους γύρω από τον αγροτουρισμό.

Το δεύτερο δίκτυο θα αφορά αυτούς που έχουν ασχοληθεί με την γευσιγνωσία. Όσοι δηλαδή έχουν κάνει ταβέρνες και χώρους εστίασης.

Τρίτο δίκτυο είναι όλοι οι μεταποιητές. Μεταποιητές προϊόντων ζωικής και φυτικής προελεύσεως, παραδοσιακές μονάδες κλπ.

«Πρέπει λοιπόν για να τηρηθεί, ως προς την κατασκευή και την παροχή των υπηρεσιών αυτών των τριών κατηγοριών επενδύσεων, το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και να εφαρμοστεί από την κατασκευή έως και την απλή χαρτοπετσέτα που υπάρχει πάνω σε ένα τραπέζι ταβέρνας, ένα δίκτυο το οποίο θα παρακολουθεί αυτά τα πράγματα. Στην προκήρυξη η οποία αναμένεται, υπάρχει ένα budget γύρω στις διακόσιες χιλιάδες ευρώ με 75% επιδότηση όπου θα πρέπει να κατέβουν τρεις φορείς υπό σύσταση, μέλη των οποίων θα είναι επενδυτές των προγραμμάτων αυτών».

Η πρώτη συνάντηση λοιπόν με τους επενδυτές πραγματοποιείται σήμερα στο Επιμελητήριο, έτσι ώστε να κατηγοριοποιηθούν, να ενημερωθούν και σε επόμενη φάση να «γεννηθούν» οι τρεις αυτοί φορείς που θα διεκδικήσουν με την πρότασή τους τα 200.000 ευρώ προκειμένου να στηθούν τα τρία δίκτυα ή αλλιώς clusters στην ορολογία του Leader…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…