Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Αντιμετωπίστηκαν άμεσα τα προβλήματα από την χιονόπτωση στην Κοινότητα Θερμών

Αντιμετωπίστηκαν άμεσα τα προβλήματα από την χιονόπτωση στην Κοινότητα Θερμών

0

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε ετοιμότητα περιμένοντας και νέα… Παγετό κατά τόπους ισχυρό, προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες . Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, μας είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Θερμών κ. Χασάν Ναζίρ, ερωτηθείς για τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Το χιόνι βέβαια, σε πολλά σημεία της ορεινής περιοχής που οδηγούν στην απομακρυσμένη κοινότητα, εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Άλλωστε το πρωί η θερμοκρασία φτάνει τους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν!

Το κρύο λοιπόν τσουχτερό αλλά οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής το έχουν συνηθίσει.

Η χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή, αντιμετωπίστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπως μας είπε ο Πρόεδρος.

Και είναι κάτι που πάντα θα λέει, αφού η βοήθεια που έχει η Κοινότητα από την Νομαρχία Ξάνθης χάρη στις προσπάθειες του Νομάρχη κ. Παυλίδη, είναι διαρκής.

Αποτέλεσμα αυτής της βοήθειας, είναι οι δρόμοι να μένουν πάντα ανοιχτοί, τα ειδικά μηχανήματα να βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους και η κίνηση προς τους όλους τους οικισμούς να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

«Εμείς δεν νιώθουμε μόνοι μας» τόνισε ο Πρόεδρος αφού η βοήθεια και η συμπαράσταση δεν τους αφήνει να νιώσουν έτσι.

Το γεγονός ότι οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί από την πρώτη ημέρα της χιονόπτωσης με μοναδικό πρόβλημα στους οικισμούς Διάσπαρτο και Κίδαρης, κάνει τους κατοίκους να νιώθουν ασφαλείς.

Παρόλα αυτά, η Κοινότητα Θερμών λόγω του υψόμετρου όπου βρίσκονται οι οικισμοί της, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση νέων ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Όλοι οι οικισμοί μας βρίσκονται σε ετοιμότητα. Μάλιστα έχουμε πάντα εδώ ένα μηχάνημα που ανήκει σε ιδιώτη και όταν κρίνεται απαραίτητο, το χρησιμοποιούμε. Βέβαια στηριζόμαστε πάντα στην άμεση βοήθεια που μας παρέχει η Νομαρχία Ξάνθης».

Και όσο για το αν θα πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί για το θέμα του καιρού, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται διατήρηση του ισχυρού παγετού έως και την Παρασκευή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σταδιακή μεταβολή του καιρού από την Κυριακή.

Ειδικότερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις, θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα νότια πεδινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι βοριάδες θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

Τέλος, την Κυριακή αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού, με επικράτηση νοτιοδυτικών ανεμών και άνοδο της θερμοκρασίας. Βροχές θα σημειωθούν στην Βόρεια Ελλάδα, κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…