Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Αντικρουόμενες οι απόψεις για την γαστρεντερίτιδα…

Αντικρουόμενες οι απόψεις για την γαστρεντερίτιδα…

0

ΔΕΥΑΞ: «Η μικροβιακή και φυσικοχημική κατάσταση του νερού ύδρευσης είναι άριστη». ΚΕΕΛ: «Γαστρεντερίτιδα με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα υδατογενούς προέλευσης». Εξακολουθεί να απασχολεί αλλά και να ταλαιπωρεί την κοινωνία της Ξάνθης η γαστρεντερίτιδα η οποία έστειλε έως και το βράδυ της Δευτέρας διακόσια ενενήντα εννιά άτομα στο Νοσοκομείο, με τα γνωστά συμπτώματα.

Και όσο για τα αίτια που προκάλεσαν την γαστρεντερίτιδα…οι απόψεις μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Νομαρχίας εξακολουθούν να διίστανται.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης, αναφέρει:

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής 29 και 31-1-2005 από το τμήμα Περιβάλλοντος, έγιναν έλεγχοι στις πηγές, γεωτρήσεις, δεξαμενές, στο δίκτυο, με στόχο να ανιχνευθούν οι πιθανή κίνδυνοι ρύπανσης και να εξασφαλισθεί η υγειονομική καταλληλότητα μετά από υπόνοιες της Νομαρχίας Ξάνθης για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Έγιναν επιπλέον δειγματοληψίες από επίμαχα σημεία όπως Κλεμανσώ, Πλάτωνος, Λεωφόρος Στρατού, Εκκλησία Αγίου Νικολάου, Πλατεία Αντίκα, Πάρκο ΑΟΞ.

Οι μικροβιολογικοί παράμετροι που ελέγχθηκαν ήταν: ολικά κολοβακτηρίδια, κολοβακτηρίδια κοπράνων, στρεπτόκοκκοι κοπράνων.

Οι φυσικοχημικοί παράμετροι που ελέγχθηκαν ήταν: αγωγιμότητα, συγκέντρωση ιόντων υδρογόνου, θολερότητα, νιτρικά, νιτρώδη.

Επίσης, μετράται το υπολειμματικό χλώριο ανελλιπώς σε όλα τα σημεία χλωρίωσης Κυψέλη (2), Δροσερό (1), Κιμμέρια (3), Λαμπρινό (1), Λεύκη (1) και Πετροχώρι (1), καθώς και σε όλο το δίκτυο ύδρευσης και σε τερματικά σημεία της πόλης για τον έλεγχο της απολυμαντικής ικανότητάς του.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ελέγχων, είναι ότι η μικροβιακή και φυσικοχημική κατάσταση του νερού ύδρευσης είναι άριστη, καλύπτοντας τις προδιαγραφές της Υ2/2600/11-7-2001.

Η προσπάθειά μας είναι συνεχής και αδιάλειπτη με σκοπό την άριστη ποιότητα του νερού που διατίθεται στους καταναλωτές».

Από την άλλη, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, τόνισε πως δελτίο που εστάλη στην Νομαρχία από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων λέει ότι «πρόκειται για γαστρεντερίτιδα με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα υδατογενούς προέλευσης».

Και όσο για τους δημότες της Ξάνθης…εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη αναστάτωση, αφού δεν γνωρίζουν ποιόν τελικά να πιστέψουν…

Μάλιστα δεν λείπουν και οι ανώνυμες επιστολές πολιτών προς όλες τις εφημερίδες της πόλης, όπου κάνουν λόγο για μέτρα τα οποία θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να λάβουν έτσι ώστε επιτέλους να γίνουν γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την γαστρεντερίτιδα και έστειλαν τόσους ανθρώπους στο Νοσοκομείο.

Έστω και αν τα συμπτώματα χαρακτηρίστηκαν ήπιας μορφής…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέες αυξήσεις τα καύσιμα

Αλλαγές προβλέπονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μιλάει στο «Ε» ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ξά…