Αυξάνεται η ανησυχία των πεζών!

0

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μπορεί το κρύο, αρχές Απρίλη να είναι ακόμη τσουχτερό, η ηλιοφάνεια όμως αποτελεί έναν καλό σύμμαχο έτσι ώστε να προτρέψει τους καταστηματάρχες καφέ, να βγάλουν τα τραπεζάκια τους στην Κεντρική Πλατεία αλλά και στην Πλατεία Αντίκα (Γαβριήλ Λαδά).

Και μπορεί τα τραπεζοκαθίσματα που καλύπτουν μέρος των Πλατειών να είναι αποδεκτά από τον κόσμο, δεν λείπουν όμως τα τελευταία χρόνια τα παράπονα αγανακτησμένων πολιτών, κυρίως κατοίκων της Παλιάς Πόλης, που δεν μπορούν να διασχίσουν την Πλατεία Αντίκα.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος τόνισε πως ο Δήμος Ξάνθης δίνει στα καταστήματα τα απαιτούμενα τετραγωνικά για ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων που θα ευνοούν τόσο τους καταστηματάρχες όσο και τους πεζούς.

«Η άνοιξη πλησιάζει και ευχόμαστε να «ανοίξει» ο καιρός και σιγά- σιγά οι καταστηματάρχες να βγάλουν έξω τα τραπεζοκαθίσματα, «βγάζοντας» παράλληλα την απαιτούμενη από τον Δήμο Ξάνθης άδεια.

Ο Δήμος Ξάνθης φροντίζει πάντα τα τετραγωνικά που δίνει στους καταστηματάρχες έτσι ώστε να είναι τόσα που να κάνουν τα καταστήματα τη δουλειά τους αλλά να υπάρχει και η διευκόλυνση των πεζών».

Ο Δήμος όπως είπε, ποτέ δεν δίνει τετραγωνικά τόσα πολλά ώστε να μην μπορεί και ο πεζός να περάσει.

Το «νέο» για φέτος που αφορά στα καταστήματα της Κεντρικής Πλατείας, είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η μείωση του κομίστρου ανά τετραγωνικό μέτρο στο 35% οπότε οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα για την έκδοση της άδειας.

Για τη δε Πλατεία Αντίκα που παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα, ο Δήμος οριοθετεί όπως κάθε χρόνο με διαγράμμιση τον χώρο που πρέπει να καταλάβουν τα καταστήματα με τα τραπεζοκαθίσματά τους.

Η οποιαδήποτε επέκτασή τους σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι παράνομη και θα τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο.

Μάλιστα η τιμωρία είναι αρκετά αυστηρή και αφορά είτε σε πρόστιμο για παράνομη κατάληψη δημοτικού χώρου είτε με την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι περνάω και εγώ πολλές φορές από την Πλατεία Αντίκα και βλέπω ότι συνήθως είναι τακτοποιημένα τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και πολλές φορές συνήθως νυχτερινές ώρες όπου υπάρχει συσσώρευση κόσμου να προστίθενται και άλλα που εμποδίζουν τους πεζούς.

Τώρα ξεκινάμε…ας ευχηθούμε να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα. Θα γίνουν όλες οι συστάσεις στους καταστηματάρχες αλλά θα είμαστε ιδιαιτέρως αυστηροί σ’ αυτούς που δεν τηρήσουν τα προβλεπόμενα».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο συμβολισμός της μέρας των Θεοφανίων και η «κίνηση αλληλεγγύης»

Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι των Αβδήρων. Μια ηλιόλουστη μέρα, η Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, πρ…