Τόνισε σε σύσκεψη ο Κοντός

0

Στήριξη των παραγωγών ριζιού

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ κ. Αλέξανδρου Κοντού ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των εμπόρων – εισαγωγέων ρυζιού.

Κατά την σύσκεψη αναπτύχθηκαν πολύ εποικοδομητικές απόψεις για το μέλλον του ρυζιού και τη διαμόρφωση της τιμής του.

Ο Υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε προς τους εμπόρους ότι: «Αυτό που προέχει στην μεταβατική χρονιά που διανύουμε είναι να μην απογοητεύσουμε τους αγρότες μας, χωρίς τους οποίους οι έμποροι και οι μεταποιητές δεν θα έχουν πρώτη ύλη για να παράγουν. Κανείς δεν επιθυμεί μέσα στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς να απωλεσθούν έσοδα από κανέναν. Ζητάμε όμως αφού δούμε πώς θα διαμορφωθεί η παγκόσμια αγορά να επιτύχουμε σύγκλιση τάσεων και απόψεων και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις. Λύση πάντως δεν μπορεί να είναι η δραστική μείωση της τιμής του ρυζιού. Σεβόμαστε το εμπόριο, είμαστε όμως αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη ώστε να διασφαλίσουμε το εισόδημα του, να συγκρατήσουμε και να ενισχύσουμε τον κοινωνικό ιστό στην ελληνική ύπαιθρο όπως επίσης να τον βοηθήσουμε ώστε να καλλιεργήσει και άλλες σημαντικές εμπορικές ποικιλίες ρυζιού προκειμένου η παραγωγή ρυζιού να συνεχιστεί στη χώρα μας»..

Ο Υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες θα έχει και νέα σύσκεψη με τους παραγωγούς ρυζιού σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Θεσσαλονίκη, εγκαινιάστηκε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ «LES LAZARISTES»

Στο χώρo μιας παλιάς καπναποθήκης των μέσων του 20ου αιώνα, κατασκευάστηκε από τη ΔΟΜΟΤΕΧΝ…