Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Το Ι.Ε.Κ. Ξάνθης τιμά τον εθελοντισμό

Το Ι.Ε.Κ. Ξάνθης τιμά τον εθελοντισμό

0

«Δραστηριοποιείται» στην εθελοντική αιμοδοσία. Οι νέοι της Ξάνθης, αποδεικνύουν την ωριμότητά τους…Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ξάνθης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας αφιερωμένης στον εθελοντισμό, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες μια σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται άμεσα από τον εθελοντισμό…και πόσο μάλλον όταν αυτός έχει να κάνει με την προσφορά αίματος.

Πριν λίγες ημέρες, στους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ Ξάνθης διανεμήθηκε έντυπο υλικό από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» για την σημασία της προσφοράς αίματος.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στους χώρους του 1ου ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε ομιλία σε περίπου πενήντα πέντε καταρτιζόμενους σχετικά με την αξία της προσφοράς του πολυτιμότερου αγαθού.

Ομιλητής ήταν ο Παθολόγος Ιατρός κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

Και η συμμετοχή των νέων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή αφού παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προβληματισμό, την ομιλία του ειδικού πάνω στο θέμα.

«Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης.

Το ΙΕΚ της Ξάνθης έχει μια παράδοση επάνω στο θέμα με την συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο του Συλλόγου είδα ότι πρέπει να δυναμώσουμε αυτή την παράδοση. Κάναμε μια συζήτηση και μεταφράσαμε αυτή της συζήτηση σε τρία μέρη» επισήμανε ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σπυρίδης.

Οι νέοι και άκουσαν και ενδιαφέρθηκαν.

Αυτό που απομένει «για να μετρήσουμε την επιτυχία» όπως είπε, είναι η «τρίτη κίνηση» που αφορά στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης, την Δευτέρα στις 13 του μήνα.

Αλλά και ότι τα παιδιά, παρακολούθησαν την ομιλία, και αυτό επιτυχία ήταν!

Τρεις ειδικότητες καταρτιζομένων παρακολούθησαν την ομιλία. Πρόκειται για τα τμήματα εφαρμογών πληροφορικής , μηχανογραφημένης λογιστικής και υπολογιστών.

«Ήταν μια προσπάθεια για ενημέρωση» τόνισε στην συνέχεια ο Πρόεδρος των Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης κ. Δήμος Σαμουηλίδης.

Πρώτος άξονας όπως είπε, ήταν να ενημερωθεί η νεολαία.

«Αυτοί θα μας αντικαταστήσουν και ελπίζουμε στους νέους. Υπήρξε πραγματικά ενδιαφέρον με τον τρόπο που παρακολούθησαν τα παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα παιδιά. Και τον ιατρό που πάντα είναι παρόν όταν δηλώνουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια».

Και τι καλύτερο όπως πρόσθεσε, από το να υπάρχει επάρκεια αίματος.

Ο ιατρός κ. Παπαδόπουλος Βασίλης τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να απευθυνόμαστε σε νέους ανθρώπους για την αιμοδοσία.

Μάλιστα όπως ανέφερε, οι νέοι της Ξάνθης έδειξαν πόσο ώριμοι είναι και πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το θέμα.

«Γιατί η αιμοδοσία τους υγιείς τους κάνει υγιέστερους και τους αρρώστους τους θεραπεύει.

Όλοι θα πρέπει να είμαστε κοντά στον συνάνθρωπο που υποφέρει και να τον βοηθούμε».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Του Φίλιππου Ζάχαρη Με στόχο την διαφύλαξη και αποκατάσταση συγκεκριμένων τοποθεσιών ή δικ…