Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Συναντήθηκαν στελέχη, γεωτεχνικοί και παραγωγοί αγελαδοτροφίας

Συναντήθηκαν στελέχη, γεωτεχνικοί και παραγωγοί αγελαδοτροφίας

0

Έλληνες και Τούρκοι στο Ίδρυμα με τη συμπαράσταση της Νομαρχίας

Συνάντηση μεταξύ των μελών της Ένωσης της Φυλής Χόλσταϊν Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Σκοπός της επίσκεψης των στελεχών, γεωτεχνικών και παραγωγών, μελών της αντίστοιχης Ένωσης της Τουρκίας, είναι η προώθηση των σχέσεων στην κτηνοτροφία και ειδικότερα στον κλάδο της αγελαδοτροφίας.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης του προέδρου και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου στις αρχές του έτους στους Άγιους Σαράντα της Τουρκίας.

Το σχέδιο σε αυτή τη φάση, περιλαμβάνει την αλληλογνωριμία και την διαπίστωση των σημείων συνεργασίας και ανάπτυξης τεχνικών, επιστημονικών και εμπορικών σχέσεων.

Για τον σκοπό αυτό μια ομάδα Τούρκων που αποτελείται από στελέχη της κτηνοτροφίας, παραγωγούς και επιχειρηματίες έχει προσκληθεί να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Μια αντίστοιχη ομάδα Ελλήνων θα επισκεφθεί την Τουρκία στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στόχος επίσης είναι η αναβάθμιση των σχέσεων με την συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων παραγωγών σε εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν καθώς η ανταλλαγή ειδικών συμβουλών.

«Σήμερα καλωσορίζουμε στην πόλη της Ξάνθης την Ένωση της Φυλής Χόλσταιν η οποία αποφάσισε να κάνει εδώ μια συνάντηση συντεχνιακή. Ασχολείται με την αγελαδοτροφία, αντιπροσώπων από την Τουρκία καθώς και πανεπιστημιακών που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο για να επισκεφθούν μονάδες και να συζητήσουν τα ζητήματα του κλάδου τους. Ευχαριστούμε την Ένωση Holstein και τον Καθηγητή κ. Γεωργούδη ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου που είχαν την καλοσύνη να το πραγματοποιήσουν στην Ξάνθη. Η Νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής συμπαραστάθηκε σ’ αυτήν την προσπάθεια όσο μπορούσε από την άποψη της φιλοξενίας και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον και πραγματικά η εδώ συνάντηση να βοηθήσει τόσο την προώθηση των σκοπών της Ενώσεως όσο και τον κλάδο της αγελαδοτροφίας ο οποίος πραγματικά είναι σημαντικός κλάδος της οικονομίας» τόνισε η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Ξάνθης κ. Στάντζιου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χόλσταϊν Ελλάδας, Καθηγητής Γενετικής Βελτίωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Γεωργούδης, επισήμανε ότι η αγελαδοτροφία της περιοχής είναι εξαιρετική η οποία περιλαμβάνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση.

Μάλιστα με την παρουσία των Τούρκων εκπροσώπων στην περιοχή μας, ευνοείται και η μελλοντική συνεργασία στο σημαντικό αυτό κομμάτι της οικονομίας.

«Εμείς ως Πανεπιστήμιο και ως φορέας της αγελαδοτροφίας της Ελλάδας υποστηρίζουμε την επιχειρηματική αγελαδοτροφία η οποία εκτός από τα προγράμματα γενετικής βελτίωσης πρέπει να ενισχύει και την συνεργασία με τις γειτονικές χώρες με σκοπό την ανταλλαγή των επισκέψεων, την γνωριμία και αργότερα και την επιχειρηματική συνεργασία. Η περιοχή αυτή έχει εξαιρετική αγελαδοτροφία, έχει μια έκταση που αρχίζει από την Θεσσαλονίκη και προχωρώντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη συναντάμε γεωγραφικές συνθήκες που επιτρέπουν την ανάπτυξη της αγελαδοτροφίας και υπολογίζουμε ότι στο μέλλον, αν όλα πάνε καλά θα έχουμε μια περιοχή η οποία θα παράγει όλο το γάλα της περιοχής για τα εκατομμύρια των ανθρώπων. Νομίζουμε ότι βοηθάει πολύ η παρουσία των Τούρκων εκπροσώπων εδώ και των Ελλήνων οι οποίοι θα επισκεφθούν την Τουρκία για να γνωρίσουν την αγελαδοτροφία της περιοχής με σκοπό την μελλοντική συνεργασία.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τις τοπικές αρχές που μας βοήθησαν αλλά και τον Τύπο που ακούει τις απόψεις μας».

Η Ένωση Φυλής Χόσταϊν Ελλάδας, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία πολλών σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας και του γεωτεχνικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας μετά από μακροχρόνια και προσεκτική προετοιμασία.

Είναι η πρώτη και μοναδική οργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας, έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στις άλλες διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας με τη δημιουργία Τοπικών Περιφερειακών Επιτροπών.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλείνει ο ΟΣΕ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Σταυρούπολης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του ΟΣΕ από την 1η Σεπτεμβρίου, με την έναρξη των …