Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Παρεμβάσεις ΕΒΕ για διευκόλυνση μελών του

Παρεμβάσεις ΕΒΕ για διευκόλυνση μελών του

0

Για τις πωλήσεις προς τον ΟΕΚ και τον έλεγχο τίτλων από το παρακαταθηκών

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας απέστειλε την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάζεται στους συναλλασσόμενους με τον ΟΕΚ για τον τρόπο αγοραπωλησίας ακινήτων στην περιφέρεια.

Όπως αναφέρεται, ο έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας καθώς και τα συμβόλαια γίνονται στην Αθήνα με αποτέλεσμα να δαπανείται μεγάλο κόστος.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Μετά από οχλήσεις μελών του Επιμελητηρίου μας και συναλλασσομένων με τον ΟΕΚ θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στον τρόπο αγοραπωλησίας ακινήτων στην περιφέρεια.

Ο έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας καθώς και τα συμβόλαια γίνονται στην Αθήνα και οι συναλλασσόμενοι ταλαιπωρούνται λόγω αποστάσεως με τους δικηγόρους και συμβολαιογράφους των Αθηνών. Πολλοί δε, φτάνουν στο σημείο να μη θέλουν να πουλήσουν τα ακίνητά τους στον ΟΕΚ διότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν αυτή τη χρονοβόρο διαδικασία η οποία επιφέρει και επιπλέον έξοδα επικυρώσεως όλων των πιστοποιητικών και μετάβαση στο κέντρο.

Όλα αυτά μπορούν να απλοποιηθούν με ένα πληρεξούσιο του Οργανισμού στους κατά τόπους προϊσταμένους διότι και στην επαρχία υπάρχουν αξιόλογοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

Νομίζουμε ότι αυτό που σας ζητούμε είναι το αυτονόητο για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού και την διευκόλυνση των συναλλασσόμενων με αυτόν.

Εν τω μεταξύ και με δεύτερη επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αυγουστίνο Βιτζηλέο, ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρεται σε ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης τα οποία ασχολούνται με την οικοδομική δραστηριότητα και είναι αυτό του ελέγχου τίτλων για χορήγηση στεγαστικών δανείων.

Όπως τονίζεται, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ως προς τον έλεγχο τίτλων από το Ταμείο και ζητείται η απλοποίηση των διαδικασιών.

Αναλυτικά:

Μετά από οχλήσεις μελών μας που αντικείμενο έχουν την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας, διαπιστώνονται μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των συναλλασσομένων ως προς τον έλεγχο Τίτλων από το Ταμείο σας.

Ζητούμε την απλοποίηση των διαδικασιών, δηλαδή όπως γίνεται από την Νομαρχιακή Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ο έλεγχος των διαμερισμάτων, να γίνεται και ο έλεγχος τίτλων από δικηγόρο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, ούτως ώστε η Υπηρεσία σας να λαμβάνει ένα συμπληρωμένο φάκελο ως προς τους ελέγχους.

Πιστεύουμε ότι το πνεύμα της νέας Κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ταλαιπωρία των συναλλασσομένων με τις Δημόσιες Υπηρεσίες και ότι αυτό που σας ζητούμε είναι από τα αυτονόητα.

Και να μη συμβαίνει να αναγκάζονται οι συναλλασσόμενοι να έρχονται στην Αθήνα για να βάζουν μέσον πολιτικό και οτιδήποτε άλλο για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μάθετέ τα να κυκλοφορούν σωστά

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει αφού στις 13 του μηνός θα σημάνει το ξεκίνημα…