Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Ι. Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Ν. Ντούβας στο Δ.Σ.Σ στην Ξάνθη

Ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Ι. Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Ν. Ντούβας στο Δ.Σ.Σ στην Ξάνθη

0

Υφυπουργός: «Μέχρι το τέλος του 2005 θα έχουμε έναν καινούργιο και ακόμη καλύτερο στρατό»

Σαν απόρροια προφανώς του αρνητικού κλίματος των ημερών, εξαιτίας της πτώσης του Σινούκ και των… τριγμών στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που ακολούθησαν, εκλαμβάνεται το … «μούδιασμα» του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Λαμπρόπουλου Ιωάννη, ο οποίος συνοδευόμενος, από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αρχιστράτηγο Ντούβα Νικόλαο, γνωστό από τις αντιφατικές δηλώσεις του, σχετικά με την ώρα πληροφόρησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για το τραγικό συμβάν, επισκέφτηκαν τα Στρατόπεδα και φυλάκια της περιοχής, ενώ αφίχθησαν με ελικόπτερο( όχι Σινούκ) στο στρατηγείο του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, στις 9.30 π.μ. χθες, όπου τους υποδέχτηκε ο στρατηγός Παναγόπουλος.

Ο υφυπουργός αφού επιθεώρησε το παρατεταγμένο άγημα ….άναψε ένα κερί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και προέβη σε δηλώσεις.

Οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή από τον δημοσιογράφο και εκδότη της «Φωνής της Ξάνθης» κ. Κώστα Βλαχόπουλο, αναφορικά με το θέμα που απασχολεί όλη την κοινή γνώμη και συζητούνται κατά κόρον….αλλά εις μάτην, όλες έπεσαν σε κενό . Ο υφυπουργός περιορίστηκε να κάνει τις δηλώσεις που είχε προαποφασίσει, έμμεσα όμως έδωσε το στίγμα των τομών που πρέπει να γίνουν στο στρατό, αφού η πρόσφατη τραγωδία έφερε στο φως όλες τις αδυναμίες του, μειώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις ένοπλες δυνάμεις και το ηθικό των ίδιων των στρατευμένων. Άλλωστε η επίσκεψη, εκτός από την ενημέρωση για τις δραστηριότητες του έργου του Δ.Σ.Σ. και προς την τόνωση του ηθικού απέβλεπε….

Υφυπουργός Άμυνας κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης: «Βρισκόμαστε εδώ στην Ξάνθη στην καρδιά και την ψυχή του Δ’ Σ.Σ. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τις ένοπλες δυνάμεις τους, κάνουν το καθήκον τους και είναι έτοιμες να το κάνουν όπου και όποτε χρειαστεί. Θα εργαστούμε όλοι μαζί με πολλή συνέπεια να τις κάνουμε ακόμη καλύτερες απ’ ότι είναι σήμερα».

Αναφορικά με το σκοπό της επίσκεψής του: «Θα επιθεωρήσουμε μονάδες, φυλάκια και θα παρακολουθήσουμε και την άσκηση, τις βολές πυροβολικού που θα γίνει το απόγευμα, με τα σύγχρονα όπλα που έχει προμηθευτεί ο στρατός μας», ενώ αποσαφήνισε το στόχο: «Η διακλαδικότητα είναι ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Όλοι οι στρατοί του κόσμου τη διακλαδικότητα, την έχουν κάνει πράξη εδώ και πολλά χρόνια. Βαδίζουμε και δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλουμε ένα στρατό πιο οργανωμένο, πιο μικρό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό. Θα δουλέψουμε σκληρά οι πάντες., πολιτική ηγεσία, στρατιωτική ηγεσία, αξιωματικοί να κάνουμε αυτό το στρατό που χρειαζόμαστε, που πρέπει να έχουμε, που να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται σε οποιεσδήποτε συνθήκες», ενώ έθεσε ως χρονοδιάγραμμα για την διακλαδικότητα και την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων που θα επιχειρηθεί, μέχρι το τέλος του 2005: «Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2005 θα έχουμε ένα καινούργιο και ακόμη καλύτερο στρατό», οι λιτές δηλώσεις του υφυπουργού με κοινή συνισταμένη την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων. Ο υφυπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΣ αναχώρησαν κατόπιν για το πεδίο βολής Πετρωτών και ακολούθως επισκέφτηκαν το πιλοτικό ΚΕΝ Νεοχωρίου Ορεστιάδας καθώς και μεθοριακά φυλάκια.

Σήμερα ο κ. υφυπουργός θα επισκεφτεί στρατιωτικά τμήματα και μεθοριακά φυλάκια, στη Σαμοθράκη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2004 : Αριθμός Φύλλου : 6937 : Έτος 28ο : Τιμή φύλλου 0,50 ΕΥΡΩ