Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης κοντά στα παιδιά

Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης κοντά στα παιδιά

0

Το τμήμα Νεολαίας προσέφερε δώρα και αγάπη…στα παιδιά που νοσηλεύονται. Μια κίνηση που χρειάζεται μιμητές…Άλλη μια πρωτοβουλία από το Τμήμα Νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης…

11 Δεκεμβρίου, ημέρα παγκοσμίως αφιερωμένη στα παιδιά και οι νέοι του Συλλόγου δεν μένουν αδιάφοροι αποδεικνύοντας περίσσια ωριμότητα…

Εδώ και καιρό, έχοντας φυσικά την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων, τα μέλη του Τμήματος Νεολαίας, επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης και προσέφεραν χαρά…

Μοίρασαν δώρα αλλά πάνω απ’ όλα ευχές για ταχεία ανάρρωση…

Και πράγματι…για τα παιδιά που τώρα νοσηλεύονται και αναρρώνουν στο Νοσοκομείο, η επίσκεψη αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

Ο κ. Σαχπασίδης Ανατόλιος, μέλος του συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης τόνισε πως τα παιδιά δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Έτσι μια ημέρα αφιερωμένα αποκλειστικά σ’ αυτά, είναι ότι καλύτερο…

«Σήμερα είναι παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών. Εμείς πήραμε σαν διοικητικό συμβούλιο μια ομόφωνη απόφαση, σύμφωνη και με την πρωτοβουλία της νεολαίας του Συλλόγου και κάναμε μια επίσκεψη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Δώσαμε τα δωράκια στα παιδιά συμβολικά, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων».

Το τμήμα Νεολαίας απαριθμεί περίπου ενενήντα μέλη ενώ ο Σύλλογος συνολικά περίπου δυόμισι χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη.

«Έρχονται ημέρες χαράς και αγάπης. Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τόσο η χαρά όσο και η αγάπη, αυτές τις ημέρες κυριαρχούν απόλυτα.

Και τα παιδιά που αναρρώνουν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μας χρειάζονται όλους.

Πάντοτε κάνουμε εκδηλώσεις για τα παιδιά μέσα στον σύλλογό μας. Πρόκειται για την χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Συλλόγου μας. Εμείς όμως δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο στα δικά μας παιδιά αφού το ενδιαφέρον μας υπάρχει για το καθένα» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Νεολαίας Παπαμερής Χαράλαμπος, συμπλήρωσε ότι οι δραστηριότητες του Συλλόγου θα συνεχίζονται όσον αφορά στα παιδιά.

«Εμείς θελήσαμε να δώσουμε χαρά προσφέροντας δώρα στα παιδιά που αναρρώνουν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Είχαμε την έγκριση του Δ.Σ. και έτσι όλοι μαζί ήρθαμε εδώ για να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας.

Στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο».

Ο Διοικητής Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Καρυοφίλλης Αντωνακάκης εξήρε την κίνηση αυτή του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, χαρακτηρίζοντας την αξιέπαινη.

Το Νοσοκομείο Ξάνθης από την άλλη όπως είπε, θα συνεχίζει την προσπάθειά του έτσι ώστε η στήριξη και ειδικά προς το μέλλον της χώρας μας που είναι τα παιδιά, να είναι καθόλα ολοκληρωμένη.

«Η προσφορά του Συλλόγου Ποντίων είναι αξιέπαινη και μας χαροποιεί ιδιαίτερη. Μεγάλη ημέρα αυτή αφού γιορτάζουν παγκοσμίως όλα τα παιδιά. Είναι μια εκδήλωση ενδιαφέροντος γιατί όπως καταλαβαίνετε η βάση που δίνει ο καθένας είναι στα παιδιά. Είναι η ελπίδα του κόσμου, η ελπίδα του μέλλοντος…και φυσικά η πρωτοβουλία αυτή μας δίνει και σε εμάς το λόγο να πούμε ότι το ενδιαφέρον της Πολιτείας τουλάχιστον στον δικό μας χώρο όπως εκφράζεται από το Υπουργείο και το ΠΕΣΥ ΑΜΘ και το ζείτε, μπορούμε να πούμε ότι το Νοσοκομείο της περιοχής μας ανταποκρίνεται σ’ αυτό το μέλλον της πατρίδας, στα νέα παιδιά, με την φροντίδα που επιδεικνύει με δύο τρόπους. Αρχικά με τις μανάδες που τις παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και έπειτα από την δική τους φροντίδα. Προσπαθούμε να τα στηρίξουμε όσον αφορά στην υγεία τους ώστε να αποδοθούν ως έφηβοι και πολίτες στην κοινωνία και να αποτελέσουν το ευοίωνο μέλλον. Όσο μπορούμε με ην υποδομή και το προσωπικό μας φροντίζουμε το Νοσοκομείο να είναι πλήρες προς όφελος όλων…».

Η κίνηση των Ποντίων της Ξάνθης ήταν σπουδαία αφού έστειλε σε όλους το μήνυμα για ένα μέλλον καλύτερο που θα επιτευχθεί μόνο με την προσπάθεια, την αγάπη και την προσφορά.

Και αποτελεί ίσως ένα παράδειγμα που θα πρέπει να το μιμηθούν και άλλοι…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση

Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, έρχονται κάθε …