«Πρωταθλήτρια» και φέτος η «ΑΓΑΠΗ»

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης πέτυχε τον στόχο του. Για το 2005, ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα! Με ένα αποτέλεσμα, σίγουρα πολύ καλό, κλείνει ο φετινός απολογισμός του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».

Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελευταία προγραμματισμένη ομαδική αιμοδοσία για το 2004, στην Νομαρχία Ξάνθης.

Αν και ο καιρός δεν βοήθησε πολύ…ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμα του Συλλόγου και επισκέφθηκε την Νομαρχία για να προσφέρει το αίμα του.

Ο Σύλλογος της Ξάνθης όπως μας λέει ο πρόεδρός του κ. Δήμος Σαμουηλίδης, είναι πολύ ικανοποιημένος από την προσφορά αίματος καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς μιας και εξακολουθεί να είναι ο «πρωταθλητής» στον ελλαδικό χώρο και αυτή η πρωτιά, στόχος είναι να διατηρηθεί και την επόμενη χρονιά.

«Νιώθω την ανάγκη πραγματικά να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τους αιμοδότες που δίνουν το παρόν σ’ αυτήν την προσπάθεια και διαρκώς μας δικαιώνουν».

Οι απαιτήσεις του Συλλόγου για το 2004 ήταν να μπορέσει να πιάσει το «ρεκόρ»…και τα κατάφερε, συγκεντρώνοντας περίπου τρεις χιλιάδες μονάδες αίματος.

«Αυτό είναι το νέο μας επίτευγμα κάνοντας τον απολογισμό μας αφού τα προηγούμενα χρόνια αγγίζαμε περίπου τις δυόμισι χιλιάδες μονάδες. Για μας αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αφού βλέπουμε την καθημερινή προσπάθεια να επιφέρει καρπούς» επισημαίνει ο κ. Σαμουηλίδης ο οποίος τονίζει ότι πάντα η δουλειά είναι συλλογική.

Οι Ομάδες εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και πάνω απ’ όλους, οι ίδιοι αιμοδότες είναι αυτοί που προσφέρουν και τελικά σώζουν…

«Υπάρχει ανθρωπισμός, υπάρχει η αγάπη απ’ όλους και η προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό θέλαμε, το πετύχαμε και θα συνεχίσουμε έτσι!»

Οι αιμοληψίες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από την νέα χρονιά.

Η πρώτη υπολογίζεται πως θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο στις 9 Ιανουαρίου ενώ ο κ. Σαμουηλίδης κάνει λόγω και για ένα «νέο άνοιγμα» του Συλλόγου προς τον χώρο της μειονότητας που πραγματικά αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται στην εθελοντική αιμοδοσία.

«Να ευχηθώ αρχικά στους αιμοδότες να μπορούν να συνεχίζουν αυτή την προσφορά και όλοι μαζί να συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον…».

Ο φετινός απολογισμός λοιπόν του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» κλείνει και πάλι φτάνοντας…πρώτος!

Και στόχος είναι αυτή η πρωτιά να διατηρηθεί γιατί η ανάγκη σε αίμα εξακολουθεί να υπάρχει…

Και η προσπάθεια και προσφορά, είναι αυτή που μπορεί να απαλύνει τον πόνο και να σώσει τον συνάνθρωπο που υποφέρει…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έργα εξωραϊσμού στον Οικισμό Δημαρίου

Ο οικισμός είναι Παραδοσιακός. Ποια έργα θα γίνουν Εγκρίθηκε και εντάχθηκε έργο που προτάθ…