Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Αιφνιδιαστική «κατάληψη» στο Δημαρχείο Ξάνθης από Ξανθιώτες επαγγελματίες βιοτέχνες

Αιφνιδιαστική «κατάληψη» στο Δημαρχείο Ξάνθης από Ξανθιώτες επαγγελματίες βιοτέχνες

0

Αίτημά τους: Τα οικόπεδα του ΔΕΡΑΣ να δοθούν σε 50 μικροβιοτέχνες και όχι σε 7 – 8 επώνυμους Ξανθιώτες και να γίνει Βιοτεχνικό Πάρκο η περιοχή. Στο πλευρό τους τάχτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης φραστικά, αλλά….Αιφνιδιαστική «κατάληψη», έκαναν προχθές στο Δημαρχείο Ξάνθης 30 – 35 επαγγελματίες Ξανθιώτες, μηχανικοί αυτοκίνητων, επιπλοποιοί , λαμαρινάδες και άλλοι. Σκοπός ήταν να συναντήσουν πάση θυσία τον Δήμαρχο τον οποίο έπιασαν εξ απήνης…και να του θέσουν το αίτημά τους.

Το αίτημα των Ξανθιωτών επαγγελματιών

Το οικόπεδο των 175 στρεμμάτων που παλιότερα ήταν το εργοστάσιο «Δέρας», κοντά στη Λεύκη Ξάνθης, το οποίο έχει περιέλθει μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στο Δήμο Ξάνθης, να δοθεί αφού πολεοδομηθεί ανά 4 στρέμματα σε 50 περίπου μικροβιοτέχνες.

Η «εισβολή» των επαγγελματιών ενείχε την έννοια της διαμαρτυρίας γιατί ο Δήμος, όπως πληροφορήθηκαν, έχει προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησης σε 7 – 8 επώνυμους επαγγελματίες, μεγάλες εκτάσεις στο καλύτερο σημείο του οικοπέδου πλησίον του δημοτικού δρόμου με συνέπεια να …αχρηστεύονται όπως ισχυρίζονται, μεγάλο μέρος του οικοπέδου, αφού δεν έχει πρόσβαση στο δρόμο.

Επίσης ζήτησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να χαρακτηριστεί Βιοτεχνικό πάρκο και να μπορούν να κτίσουν σε εκτάσεις του ενός ή των δύο στρεμμάτων για να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι και να αξιοποιηθεί όλη η έκταση της περιοχής , αφού με τα σημερινά δεδομένα εκμεταλλεύσιμη περιοχή είναι αυτή που έχει πρόσβαση στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης – Λεύκης και ένα δημοτικό δρόμο απ’ την νότια πλευρά.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό τους, γιατί είναι δίκαιο το αίτημα τους και ότι με τη δραστηριότητα τους στην περιοχή θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ότι προτίθεται να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες.

Αυτό προϋποθέτει δύο πράγματα:

1)Ανάκληση αδειών πάνω από 4 στρέμματα στους γνωστούς που δόθηκαν, εφόσον δεν έχει προχωρήσει η αξιοποίηση των στρεμμάτων που τους παραχωρήθηκαν.

2)Σύσταση μικτής επιτροπής που θα κινήσει τις διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως Βιοτεχνικού πάρκου, ώστε να δοθούν οι εγκρίσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Ανάπτυξης και να γίνουν τα σχέδια και οι υποδομές, ώστε να δοθούν τα οικόπεδα στα άτομα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Επειδή η υπόθεση είναι σοβαρή, κι επειδή η εφημερίδα μας την έφερε στην επικαιρότητα μετά το ενδιαφέρον του κ. Γιάννη Σιούτα, θα την παρακολουθήσει στην πορεία της.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

SOS από τους Μικρομεσαίους

Στο σύνηθες ομαλό και εργώδες κλίμα κύλησε το πρώτο μετεκλογικό νομαρχιακό συμβούλιο, αφού…