Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα…και οι αγορές τώρα ξεκινούν…

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα…και οι αγορές τώρα ξεκινούν…

0

Επιφυλακτικοί ακόμη οι καταναλωτές. Μεικτά συνεργεία της Νομαρχίας Ξάνθης ξεκίνησαν τους ελέγχους στην αγορά. Λίγες ημέρες έμειναν μόνο για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και όπως κάθε χρόνο, οι περισσότεροι αφήνουμε τις αγορές για την τελευταία εβδομάδα…ίσως και την τελευταία στιγμή. Αγορές κυρίως δώρων αλλά και τροφίμων.

Από την περασμένη ακόμη εβδομάδα, μεικτά συνεργεία της Νομαρχίας Ξάνθης πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους που έχουν να κάνουν τόσο με τις τιμές, όσο όμως και με την ποιότητα των τροφίμων και κυρίως των κρεάτων που θα περιλαμβάνονται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου κ. Γιάννης Βακιάνης, τονίζει πως είναι επόμενο αυτές τις ημέρες, οι έλεγχοι να είναι εντατικότεροι.

Στα προϊόντα που επικεντρώνεται η συγκεκριμένη υπηρεσία όσον αφορά στον έλεγχο των τιμών, είναι λοιπόν τα τρόφιμα.

Αναφερόμενος στις τιμές, τονίζει ότι είναι ίσως λίγο νωρίς για να μπορούμε να κάνουμε λόγο για «ακριβά» ή « φθηνά» προϊόντα αφού ο κόσμος τώρα άρχισε να επισκέπτεται την αγορά.

Μια εκ πρώτης άποψης ματιά πάντως, δείχνει πως τουλάχιστον για τα κρέατα, οι τιμές παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Αυτό δείχνουν οι τιμοληψίες του Τμήματος Εμπορίου μέχρι και σήμερα.

Όσον αφορά στις τιμές των οπωρολαχανικών, αυτές θα διαμορφωθούν έως και το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε και θα εξαρτηθούν βέβαια από την ζήτηση που θα υπάρξει.

Παρόλα αυτά, ο προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου προτρέπει τους καταναλωτές να κάνουν αρχικά μια έρευνα αγοράς και έπειτα να προβαίνουν στις αγορές των προϊόντων που επιθυμούν.

Εκτός βέβαια από το «σημαντικό» κομμάτι των τιμών, σημαντικός είναι ο έλεγχος που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στα κρέατα μιας που έχουν την τιμητική τους…

Η Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ξάνθης έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους της τόσο στα κρεοπωλεία όσο και στα σφαγεία.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Μιχαήλ Σάββα, αυτή την περίοδο, η αγορά έχει ιδιαίτερες ανάγκες όσον αφορά στους ελέγχους των κρεάτων.

Επομένως σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και το Τμήμα Εμπορίου, μεικτά συνεργεία των τριών υπηρεσιών, βγαίνουν στην αγορά, για να ελέγξουν τα…πάντα, με επίκεντρο βέβαια το κρέας.

Στο στάδιο που τώρα βρισκόμαστε λοιπόν όπως αναφέρει, έχουν ξεκινήσει οι προσκομίσεις των πρώτων ζώων στα σφαγεία.

Μάλιστα το Σάββατο ξεκίνησαν οι σφαγές και η γαλοπούλα διατίθεται από σήμερα στα κρεοπωλεία.

Όσον αφορά στην επάρκεια κρεάτων στον νομό μας, τόνισε ότι αυτή υπάρχει.

Υπάρχει υπέρ επάρκεια και ο νομός μας εξάγει και στους άλλους νομούς.

Μια μικρή ίσως έλλειψη παρατηρείται στο μοσχαρίσιο κρέας.

Ο κ. Σάββας, επισημαίνει άλλη μια φορά ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στην αγορά κρεάτων και πάνω απ’ όλα, να ελέγχουν τις ετικέτες που φέρουν τα κρέατα.

Όσον αφορά στις γαλοπούλες και το χοιρινό, οι ετικέτες είναι καθοριστικές.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Του Φίλιππου Ζάχαρη Με στόχο την διαφύλαξη και αποκατάσταση συγκεκριμένων τοποθεσιών ή δικ…