Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 «33 Χρόνια Ραδιόφωνο- Τηλεόραση» του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

«33 Χρόνια Ραδιόφωνο- Τηλεόραση» του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

0

Ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Παρουσιάστηκε την Δευτέρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης . Η παρουσίαση του βιβλίου «33 Χρόνια Ραδιόφωνο- Τηλεόραση» του Δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Και το ενδιαφέρον όσων παραβρέθηκαν στην παρουσίαση ήταν μεγάλο μιας και ο συγκεκριμένος χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων αλλά και πολλών…ερωτηματικών για τον τρόπο που κυρίως τώρα λειτουργούν…και μάλιστα η τηλεόραση.

Και ο κ. Παπαδόπουλος, με την εμπειρία των χρόνων, αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά ερωτημάτων αλλά και επισημάνσεων που του τέθηκαν.

Όλως συμπτωματικώς πάντως σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα τριάντα τρία χρόνια της πορείας του στον χώρο των ΜΜΕ, συμπίπτουν κυρίως με την ιστορία της τηλεόρασης στην Ελλάδα.

«Ήρθα στην Ξάνθη προσκεκλημένος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για να παρουσιάσω το βιβλίο μου στην δεύτερη έκδοσή του με τίτλο «33 Χρόνια Ραδιόφωνο- Τηλεόραση» και αναφέρεται στην καριέρα μου στα Μέσα Ενημέρωσης που συμπτωματικώς και χρονολογικά τουλάχιστον είναι η ιστορία της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Το βιβλίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα, ιστορικές καταγραφές, πρόσωπα και παράγοντες που διαδραμάτισαν ρόλο στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο καθώς επίσης και προσωπικές στιγμές από την πορεία μου στα Μέσα».

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος ερωτηθείς για το πώς θα χαρακτήριζε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στον συγκεκριμένο χώρο, τόνισε πως δεν υπάρχει «χαρακτηρισμός».

Υπάρχει όπως είπε, μια συνεχής δράση και πάντοτε ότι είναι καλό, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και κακό, ανάλογα από την οπτική που ο καθένας βλέπει τα πράγματα.

«Εγώ βλέπω το ποτήρι πάντοτε μισογεμάτο» ανέφερε «και όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να ήταν δύσκολα, μπορεί να είχαν τις αγωνίες τους, αλλά πάντοτε υπήρχε η αισιοδοξία, η ομορφιά του επαγγέλματος, η περιπέτεια και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Διότι όταν εκφράζεις την κοινωνία, νιώθεις μια ικανοποίηση ότι ολοκλήρωσες την αποστολή σου».

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου, ο οποίος επιμελήθηκε την παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, τόνισε πως ο Δημοσιογράφος έδωσε πολλά στον χώρο της τηλεόρασης μιας και η εκπομπή του κράτησε πολλά χρόνια με υψηλή τηλεθέαση.

«Το βιβλίο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, είναι ουσιαστικά μια αυτοβιογραφία μέσα από την δημοσιογραφική του καριέρα. Στάθηκε σε σταθμούς της ιστορίας περιγράφοντάς τους είτε μέσα από την δημοσιογραφία είτε από τα προσωπικά του βιώματα, περνώντας τους από πρόσωπα και πράγματα. Έτσι δείχνει πως κάποιοι άνθρωποι μέσα από συγκυριακές καταστάσεις ή μέσα από πολιτικές λειτουργίες επηρέασαν την καριέρα του και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας».

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος εργάστηκε ως ρεπόρτερ, συντάκτης γραφείου, αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και διευθυντής στις εφημερίδες και περιοδικά: Ταχυδρόμος, Ελληνικός Βορράς, Ημερησία, Ελεύθερος Κόσμος, Απογευματινή, Ελεύθερη Ώρα, Ακρόπολη, Χώρα, Επίκαιρα, Πολιτικά Θέματα.

Ίδρυσε τις εφημερίδες και τα περιοδικά: Ημερολόγιο, Δραμηνά, Σκύλος, Πειραϊκή, Επαρχιακοί Αντίλαλοι, Δημοσιογραφία, Πορτραίτα-βιογραφίες πολιτικών, Αλάρμ.

Εργάστηκε στα Γραφεία Τύπου: Υπουργείου Εμπορίου, Υπουργείου Κοιν. Υπηρεσιών, Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών εφημερίδων, Μεγάλων Εταιρειών.

Από τα πιο παλιά και έμπειρα στελέχη της ΕΡΤ εργάστηκε σχεδόν σε όλα τα δημοσιογραφικά της τμήματα και «αποκεφαλίστηκε» μετά από 25 χρόνια δουλειάς.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προξένησε φθορές σε αυτοκίνητο

Την περασμένη Κυριακή, στο Βέλκιο Σαπών Ροδόπης, από άντρες του Αστυνομικού τμήματος Σαπών…