Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Επάξια εκπροσώπησαν τη Θράκη τα βιολογικά κρασιά των «Αμπελώνων Βουρβουκέλη», στο «Χάρτη των γεύσεων»

Επάξια εκπροσώπησαν τη Θράκη τα βιολογικά κρασιά των «Αμπελώνων Βουρβουκέλη», στο «Χάρτη των γεύσεων»

0

Απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Προσοχή στην οπισθοετικέτα που αναγράφεται η βιολογική πιστοποίηση. Τα πρώτα βιολογικά κρασιά της Θράκης και απ’ τα ελάχιστα της Ελλάδας, που παράγονται από τοπικές και ξένες ποικιλίες στους αμπελώνες της Οικογένειας Νίκου και Φλώρας Βουρβουκέλη στην Αβδηρίτικη γη και έχει την πιστοποίηση της «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε.», ως βιολογικό προϊόν, έτερψε ευχάριστα τους ουρανίσκους…αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη γεύση και την ποιότητα του, στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση «Ο Χάρτης των γεύσεων».

Μια γιορτή κρασιού και γαστρονομίας «Ο Χάρτης των γεύσεων», διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Wine Plus, εταιρεία της κας Μαρίας Νέτσικα χημικού οινολόγου, που εκδίδει και ομότιτλο περιοδικό και συγκέντρωσε τη συμμετοχή όλων επώνυμων οινοπαραγωγών, αλλά και του κοινού, που συνέρευσε να δοκιμάσει νέες και παλιές γεύσεις και να ευφρανθεί …καθώς ως γνωστόν «Οίνος ευφραίνει καρδίαν…»

Φέτος η εκδήλωση διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο παλιό λιμάνι (Αποθήκη Γ) το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Δεκεμβρίου, με εξαιρετική επιτυχία που την πιστοποίησε η συμμετοχή περίπου 3000 φίλων του κρασιού.

Η «Φύσις Αμπελόεσσα» του Νίκου και της Φλώρας Βουρβουκέλη, ήταν εκεί…δίπλα στα κρασιά «Χατζημιχάλη» και Σαντορίνης και παρουσίασαν στο κοινό, τα κόκκινα κρασιά τους «Λαγάρα» και «Άβδηρος», ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η κα Φλώρα Βουρβουκέλη εξέπληξε πολύ ευχάριστα συγκεντρώνοντας την προσοχή όλων, το Ροζέ Άβδηρος: «Το Ροζέ Άβδηρος είναι κάτι πρωτοποριακό. Δεν υπήρχε τέτοιο Ροζέ στην εκδήλωση.. Τα κρασιά μας τα δοκίμασαν ειδικοί οινολόγοι και αποσπάσαμε πολύ καλές κριτικές. Ελπίζουμε να φιλοξενήσουμε του χρόνου το «Χάρτη των γεύσεων», στο οινοποιείο μας στα Άβδηρα».

Ο υιός της «Φύσις Αμπελόεσσα», Γιώργος Βουρβουκέλης – πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση -, μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά που παράγουν, καθώς και την αποδοχή που είχαν στην εκδήλωση: «Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και για το «Λαγάρα», το κόκκινο και το «Άβδηρος» το Ροζέ που είναι δύο κρασιά που παράγονται με τοπικές ποικιλίες. Το «Λαγάρα» έχει τιμηθεί με 3 αστέρια που επιβραβεύουν την ποιότητά του, παρότι προέρχονται από νεαρούς, μόλις 6 ετών, αμπελώνες και όταν η μεγαλύτερη διάκριση στην Ελλάδα είναι 4 αστέρια».

Πως θα ξεχωρίσετε ένα βιολογικό κρασί:

1)Πάντοτε εγγράφονται οι ποικιλίες οινοποίησής του

2)Από την πιστοποίηση του βιολογικού οργανισμού (στην οπισθοετικέτα)

Το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ώστε να μη πέφτει θύμα απάτης από επιτήδειους, που πλασάρουν για βιολογικά μη πιστοποιημένα από ειδικούς οργανισμούς γι’ αυτό , κρασιά.

Επαξίως εκπροσώπησαν τη Θράκη τα πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά των «Αμπελώνων Βουρβουκέλη», μιας περιοχής ξακουστής για τους οίνους της απ’ τα αρχαία χρόνια, επαξίως μπορούν έχουν μια θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας, να πλημμυρίσει η γεύση τους τις αισθήσεις μας, να δώσει χρώμα Κόκκινο, Ροζέ, Λευκό, στις γιορτές μας…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιγότερα ολοήμερα σχολεία φέτος

Συνολικά 3.964 Δημοτικά και 2.169 Νηπιαγωγεία, θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα για το σχολικό…