«Παιδί – περιβάλλον – Πολιτισμός»

0

Εκδηλώσεις του Ιδρύματος σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος «παιδί – περιβάλλον – πολιτισμός» και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας διοργανώνουν καπναποθήκη Π, (στην οδό καπνεργατών):

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου,

Ώρα 19.00 ξεναγήσεις των εκθέσεων που θα λειτουργούν έως και την Κυριακή και περιλαμβάνουν

«τα τραπέζια του κόσμου» με συνθέσεις μικτής τεχνικής, από το Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Νομού Καβάλας Αrtattack,

έκθεση ζωγραφικής της «Αναΐδας Χουρσουντιάν»,

έκθεση Φωτογραφίας «με τα μάτια του θείου Βασίλη»,

έκθεση Αφιέρωμα στα 10 χρόνια προσφοράς του περιοδικού «Φοροτεχνική & Θρακική προσέγγιση», εκθέσεις με τα έργα των σπουδαστών των Εργαστηρίων της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης. «Αγιογραφία, Ξυλογλυπτική, Βιβλιοδεσία, Ζωγραφική, Φωτογραφία, κόμικς & Γλυπτική»

Ώρα 21.00 στην παράσταση «The Station» σε κείμενα των Μ. Προυστ, Φ. Πεσσόα, Ίτ. Καλβίνο με μουσική του Γ. Μεταλληνού, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θ. Σπηλιόπουλου και διασκευή – σκηνοθεσία του Π. Ξανθόπουλου. Εμφανίζονται: Ξ. Λίτσου., Γ. Καραγκιοζίδου, Ν. Σεμίζογλου, Μ. Γκράτσιου , Ειρ. Παρασκευοπούλου (αφήγηση), Ε. Τσιάνη, Μ.Τσιφουτίδου.

Οργάνωση: Θεατρικό εργαστήρι της Φ.Ε.Ξ. «οδός ονείρων» και παρακολούθηση μόνο με κράτηση, πληροφορίες: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης τηλ. 25410 29282 & 2541026635

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου,

Ώρα 19.00, οι μαθητές του Γυμνασίου Βασιλικών θα παρουσιάσουν την έκθεση χαρακτικής τους στους συμμαθητές τους στην Ξάνθη αλλά και στο φιλότεχνο κοινό. Στη συνέχεια θα λειτουργήσει το εργαστήρι χαρακτικής από το Ζωγράφο –χαράκτη & καθηγητή Γιάννη Καψιδάκη, όπου θα μπορέσει κανείς να γνωρίσει από κοντά την τέχνη και τις ιδιαιτερότητες της χαρακτικής.

Ώρα 20.00, σε μια παράσταση για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του καραγκιόζη, από το Θρακικό θέατρο σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη με τίτλο: «ο καραγκιόζης στο Λαβύρνιθο του Μη- νοά»

Η βραδιά θα κλείσει με ένα πάρτι αφιερωμένο στους μαθητές Γυμνασίου Βασιλικών και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία των

MICROSOFT HELLAS, Μάγδα Πετμεζά Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Φάνη Δερμετζοπούλου , εμπορία ποδηλάτων

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 3ο Λύκειο Ξάνθης Αγιασμός με υποσχέσεις και αποχή 2 ημερών

Όλοι θεωρού σωστό το αίτημα να γίνει, ο δήμος υπόσχεται ότι όλα πάνε καλά, αλλά μαθητές κα…